Gyógyfürdőzni jó dolog, néha talán túl jó érzés. Ezért gyakran hajlamosak is vagyunk túlzásba vinni. Igen, merthogy ezt is lehet. Azzal ugyanis, ha a kelleténél többet tartózkodunk a forró vízben, árthatunk is a pillanatnyi jóllétnek.

A túl sok gyógyfürdőzés okozhat például émelygést, hányingert, fejfájást. Egyszóval rossz közérzetet. Amire valószínűleg senki se vágyik. Főleg nem gyógyfürdőzéskor, amikor pont, hogy jobban szeretnénk magunkat érezni.

De hogyan kerülhető el, hogy a gyógyfürdőzéskor vagy azt követően rosszul érezzük magunkat? Minimális odafigyelésre van csupán szükség. Egészen konkrétan a fürdési időt kell betartani. Ami a szakértői javaslatok szerint 20 perc.

Természetesen nem egész napra vonatkozóan ennyi a korlát. A 20 perc fürdőzés után jöhet egy kis kellemes pihengetés, aztán újra megismételhető a gyógyfürdős relax. Szóval ahhoz, hogy elkerüljük a negatív hatásokat, érdemes többször rövidebb ideig fürdőzni, mint egyhuzamban, hosszú időn át.

Bár tudjuk, hogy csábító még 20 perc után is bent maradni a forró vízben, de a későbbi hatás érdekében nem árt a kontroll. Egyébként fontos tudni, hogy az esetleges kellemetlen érzések nem feltétlenül a fürdőzést követően, azonnal jelentkeznek. Előfordulhat, hogy csak azután tapasztalhatók, amikor már befejeztük az aznapi wellness programot.

Vagyis attól még, hogy a vízben üldögélve nem érzünk tüneteket, elképzelhető, hogy a szervezetünknek már sok a forró termálvízből – ezért minden esetben érdemes betartani a 20 perces szabályt. Így nagy eséllyel nem lesz rosszullét a fürdőzésből. 

Egyébként minél melegebb a termálvíz, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a túlzásba vitt fürdőzés esetén valamilyen kellemetlen tünetet tapasztalunk. Észben kell tartani továbbá, hogy mindenkinek a szervezete más és más, ezért érdemes figyelni a testünk jelzéseit. Illetve gyűjteni a tapasztalatokat, hogy nekünk mi esik jól és mivel kell az átlagnál egy kicsivel jobban vigyázni.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!