Gondoltad volna, hogy a hosszú távú e-bike használat sokkal jobb fizikai állapotot eredményez, mintha hagyományos kerékpárt hajtanánk? Mi lehet ennek az oka?

Leginkább az, hogy nagyobb távolságokat tudunk megtenni e-bike segítségével. Így az aerob mozgást is hosszabb ideig végezzük. És mivel az elektromos rásegítés miatt kisebb a megterhelés, gyakrabban vesszük elő az ilyen bicajokat. Azaz többször tekerünk. És még az ízületeket se terheljük vele.

De nem csak a kardiovaszkuláris rendszer erősítésére alkalmas az e-bike-ozás. Izomerősítésre és a mentális egészség fenntartására is kiváló. Kutatások azt is bebizonyították, hogy azok, akik rendszeresen használnak elektromos biciklit, általában jobb hangulatúak és kevésbé stresszesek.

A szakértők ugyanakkor azt is megjegyezték, hogy az e-bike használat ugyan rendkívül jótékony, azonban nem helyettesít más mozgásformákat. Vagyis ha a fizikai aktivitás tekintetében a teljességre törekednénk, más jellegű edzéseket is iktassunk be a hétköznapokba. Séta vagy nordic walking például kiváló lehet. De az úszás is remekül kiegészíti az elektromos biciklizést.

Szóval az e-bike használat annak ellenére, hogy “könnyített mozgás”, hasznosabb lehet, mint a hagyományos biciklizés. Úgyhogy ha van rá lehetőségünk, mindenképpen tegyük rendszeressé az e-biciklis tekerést.

Idősödő embereknek különösen ajánlott, hiszen a segítségével úgy erősíthetők az ízületek, hogy azokat ne érje extra terhelés.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük