Japán, Közel-Kelet, Észak-Európa és Oroszország… Nézzük meg, hogy ezeken a vidékeken milyen, ma is élő kulturális hagyományai vannak a gyógyfürdőzésnek.

Onsen (Japán):

Az onsenek Japánban a fürdőzés szent szimbólumai, amik szorosan kapcsolódnak a japán hagyományokhoz és kultúrához. Ezek a fürdők általában termálvízforrásokból táplálkoznak, amik ásványi anyagokban gazdagok és gyakran hegyvidéki területeken találhatók. Az onsenek látogatása egyfajta spirituális és pihentető élmény, amiben a test és a lélek harmóniáját keresik az emberek. A kisebb onsenekben általában nem viselnek fürdőruhát, így az ott tartózkodók teljesen meztelenül fürödhetnek.

Hammam (Törökország, Közel-Kelet):

A hammamokat Törökországban és a Közel-Keleten élő népek hagyományos fürdőhelyeiként ismerik. Ezek a fürdők a gyökereiket az ókori római és görög fürdőkultúráig vezetik vissza. A hammamok általában impozáns városi épületek, ahol a fürdőzés a szociális életnek is része. Itt lehetőség van masszázsra és más testkezelésekre is, így teljes kikapcsolódást nyújtanak a látogatóknak.

Lýsulaugar (Izland):

A “Lýsulaukar” izlandi kifejezés, ami azt jelenti: “olajfürdők” vagy “olajos fürdők”. Ezek az olajos, gyógyító fürdők az izlandi fürdőkultúra részét képezik, amiket ma is használnak bőrproblémák és egyéb egészségügyi panaszok kezelésére. Ezek a fürdők gyakran természetes olajokkal és más gyógyító anyagokkal teli melegvizes medencék, amiket általában vulkanikus eredetű geotermikus források táplálnak. A “Lýsulaugar”-ok a régiókban ismert gyógyfürdők részei, amelyek az izlandi természeti környezet és ásványi anyagok jótékony hatásait kihasználva kínálnak a látogatóknak gyógyító és pihentető élményt.

Banya (Oroszország és Kelet-Európa):

A banyák Oroszországban és más kelet-európai országokban elterjedt hagyományos fürdők. Ezek gyakran fából épült szaunák, amik a forró gőz és a hideg víz váltakozása alapján működnek. A banyák fontos szerepet játszanak az orosz kultúrában és hagyományokban, sokak számára a közösségi élmény, illetve a gyógyító közeg fontos részét képezik. A banyákban általában melegvizes fürdőzésre is adott a lehetőség.

Ezek a különleges gyógyfürdők mindegyike gazdag kulturális hagyományokkal és gyógyító hatásokkal rendelkezik, és egyedi élményeket kínál azoknak, akik nyitottak az új kultúrák és hagyományok felfedezésére. Legyen szó az onsenek csendes megbékélést nyújtó világáról, a hammamok szociális közegéről, a lýsulaugar gyógyító erejéről vagy a banyák intenzív szauna élményéről, mindegyik gyógyfürdő típus magában hordozza az egyedülálló élmények lehetőségét, valamint a test és a lélek harmóniáját.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!