Ha a hétköznapokban megvan az ideje a fizikai aktivitásnak, a szellemi munkának és a pihenésnek, nagyobb eséllyel tudunk kiegyensúlyozott életet élni. A FAR-koncepció (Fitness, Activity, Rest) erről szól.

Ahhoz, hogy igazán jól tudjuk magunkat érezni a mindennapokban, fontos kialakítani a saját FAR-rutinunkat. Ez mindenkinél más lehet, hiszen például egy fizikai munkát végző személynek több mentális tevékenységre lehet szüksége, míg a szellemi dolgozóknál a testmozgás arányának növelése indokolt.

Hogyan kezdjük?

A szakértők szerint a FAR-rutin kialakításakor heti célokat ajánlott meghatározni és ezekhez igazítani a napi tevékenységeket. Nem szükséges mindent egy napba sűríteni, inkább törekedjünk arra, hogy mindent arányosan osszunk el a hét folyamán.

Milyen konkrét tevékenységek tartoznak a FAR-koncepcióba?

Fizikai aktivitás:

A fizikai aktivitást tekintve a kardió edzések és az erőnléti gyakorlatok egyaránt szükségesek. A rutinban helyet kell kapnia mind a sétának, mind az izomerősítő gyakorlatoknak. Például heti háromszori futás vagy kerékpározás mellett érdemes beiktatni két-három erősítő edzést is.

Mentális fejlesztés és relaxáció:

A mentális fejlesztés érdekében olyan feladatokat végezzünk, amelyek pozitívan hatnak a kognitív funkciókra. A koncepció része lehet a tanulás, új ismeretek elsajátítása, olvasás és kreatív időtöltés. A relaxáció is nagyon fontos: meditáció, jóga vagy akár egy szimpla, semmittevős zenehallgatás is nagyszerű lehet.

Alvás:

A harmadik egység pedig az alvás. Ha a rutinban nincs meg a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, az előző kettő tevékenység sem tudja kifejteni az optimális hatást. Felnőttek számára átlagosan 7-9 óra alvás ajánlott naponta.

Miért fontos a FAR-koncepció?

A FAR-koncepció a mentális és a fizikai aktivitás optimális egyensúlyának fenntartásáról szól. A FAR-rutin pedig a saját életvitelünkhöz igazított arányokat jelenti. Ha igazán kiegyensúlyozott hétköznapokat szeretnél, fontold meg a saját FAR-rutin kialakítását. Amennyiben van terv, a megvalósítás is egyszerűbb.

Hogyan biztosítsuk a sikeres megvalósítást?

A sikerhez elengedhetetlen, hogy figyeld a saját reakcióidat, és ha szükséges, változtass az arányokon. Ne feledd, hogy a kitartás is nélkülözhetetlen. A FAR-koncepció sikeres megvalósítása elhivatottságot és következetességet igényel. Legyél kitartó a céljaid elérése érdekében, és ragaszkodj a FAR-rutinodhoz.

Tegyél egy próbát!

Tegyél egy próbát a FAR-rutin kialakításával! Tapasztald meg, hogyan segíthet a fizikai aktivitás, a szellemi munka és a pihenés megfelelő arányának megtalálása abban, hogy kiegyensúlyozottabb és energikusabb legyél a mindennapokban. Ha belevágsz, hamarosan érezni fogod a pozitív változásokat.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük