Jógázni forró környezetben? Miért ne. Ha jól bírjuk a hőt, és a Bikram jóga alapjaival is tisztában vagyunk, bátran bevállalhatjuk. De mi is az a “forró jóga”?

A “forró jóga” során a hő hatására a szív és a tüdő keményebben dolgozik, miközben erősödik az izomzat, növekszik a rugalmasság és ellazul az elme. 

A “forró jógát” 40 fokra fűtött helyiségben végzik. Általában Bikram jóga gyakorlatokat.

A “forró jóga” gyakorlatainak elvégzése a magasabb hő miatt ugyan nagyobb kihívást jelent, viszont a várható előnyök is jelentősebbek lehetnek, mint a hagyományos jógázás során.

Egy viszonylag friss, 2023-as kutatás szerint a forró környezetben végzett rendszeres jóga nagy mértékben csökkentheti a depressziós tüneteket. A vizsgálat rámutatott arra, hogy a panaszok, akár néhány hét alatt csökkenthetők. Bizonyos esetekben akár még a gyógyszeres kezelés is kiváltható azzal, ha a sikerül az élet részévé tenni a “forró jógát”. 

Természetesen a jóga ezen változata nem csak a depresszióban szenvedőknek lehet hasznos. A “forró jóga” során a meleg izmok könnyebben rugalmasabbá tehetők. Növelhető a csontsűrűség, jóval több kalória égethető el, szabályozható a vércukorszint és persze segíti a stresszkezelést is.

Persze a “forró jóga” igényel némi alaptudást. Szóval ha kezdők vagyunk, csak körültekintően, szakértő közreműködésével végezzük a gyakorlatokat. Illetve tudatosítsuk, hogy az elején igencsak nyomasztó lehet forró környezetben jógázni. Ha ezt érezzük, gondoljunk arra, hogy néhány alkalom után biztosan javulni fog a helyzet. Hosszú távon pedig rengeteg egészségügyi pluszra számíthatunk.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!