Hallottál már a grounding-ról? A napról napra egyre népszerűbb wellness-trend lényege, hogy leveszed a cipődet és mezítláb jársz… Nem valami bonyolult. De miért olyan érdekes dolog ez? 

Mi az a grounding?

A grounding során mezítláb járkálunk a szabadban vagy olyan felületeken, amik természetes módon vezetik a Föld jótékony energiáit, mint például a homok vagy a fű. Ez az egyszerű gyakorlat elősegítheti a jó közérzetet és a relaxációt, valamint extra egészségügyi előnyöket is nyújthat. A “földelés” lényege, hogy a testünk mezítláb járás közben jótékony elektronokat képes felvenni a Föld felszínéről. Ezek az elektronok segíthetnek semlegesíteni a szabadgyököket (instabil molekulákat) a testünkben, ez a folyamat pedig hozzájárulhat a szervezetben kialakult gyulladások csökkentéshez, a stresszoldáshoz és a keringési rendszer hatékony működtetéséhez.

Hogyan működik a grounding? Nézzük kicsit részletesebben!

Amikor mezítláb járunk a szabadban vagy olyan vezető felületeken, mint a homok vagy a fű, lehetővé tesszük, hogy a Föld elektronjai a lábunkon keresztül bejussanak a testünkbe. Ezek az elektronok számos módon lépnek kölcsönhatásba a sejtjeinkkel. Segíthetnek például stabilizálni a sejtmembránjainkat és növelhetik a sejtek anyagcseréjét azáltal, hogy serkentik a sejteken belüli enzimaktivitást. Csökkenthetik a gyulladást és javíthatják a vérkeringést is azáltal, hogy megakadályozzák a fehérvérsejtek összetapadását – ami akkor fordul elő, amikor gyulladás lép fel a szervezetben. Végül ezek az elektronok segíthetnek a hormonjaink egyensúlyában is, mivel normalizálják a kortizol szintet a szervezetben – ez a hormon felelős a stressz-szintek kezeléséért.

Grounding: egyszerű tevékenység, mégis rendkívül hatékony

Mind a fizikai, mind a mentális jólét fenntartását segítheti. Ráadásul nem túl időigényes és különösebb felszerelés se kell hozzá. Csak menjünk ki a szabadba, keressünk egy füves területet és sétáljunk mezítláb egy kicsit.

Ha ezt rendszeressé tudjuk tenni, nagy valószínűséggel meglesz a “kúra” eredménye.

Image by Freepik

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!