Így a tél végén, a tavasz elején komoly igénybevételnek van kitéve az immunrendszerünk. Ezért ha nincs edzésben a szervezet “elsődleges védelmi vonala”, a vírusok könnyen megbetegíthetnek. De hogyan lehet fitten tartani az immunrendszert? Egyrészt úgy, ha áldozunk időt a pihenésre. A téli wellness hétvégék például ezért is hasznosak. De nem csak wellness-szel lehet erősíteni a szervezet ellenálló képességét. Hanem a szabad levegőn végzett aktív mozgással.

Nézzük, mi segíthet még!

A megfelelő mennyiségű alvás. Legalább napi 7 óra minőségi alvásra van ahhoz szükség, hogy jól működjön az immunrendszer. Kutatások is kimutatták, hogy párhuzam fedezhető fel a rossz alvás és a kevésbé hatékony immunrendszer között. Arról, hogy mit tehetsz a jó minőségű alvás érdekében, itt olvashatsz.

Az erős immunrendszer helyes táplálkozás nélkül aligha lehetséges. Főleg az antioxidánsban gazdag ételek fogyasztására kell odafigyelni. Naponta együnk gyümölcsöt és zöldséget.

De nem csak az étkezésnek, hanem a böjtölésnek, a méregtelenítésnek is nagy jelentősége van. Nem véletlenül kínálnak a tavasz kezdetén léböjt kúrás wellness ajánlatokat a sárvári hotelek. A Danubius Hotelben a témáról forgattunk is már. Íme, a videó.

Végül – ahogy arra már a bevezetőben utaltunk – a sport, a mozgás is rendkívül fontos. A kutatások kimutatták, hogy azok, akik rendszeresen mozognak, kevésbé fáznak meg, vagy ha el is kapják a betegségeket, sokkal gyengébbek a tünetek, és hamarabb ki is lábalnak belőlük. Mozgásformát illetően bármit választhatunk, csak a rendszerre figyeljünk!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük