Ha valaki wellness-szelni megy, rendszerint csak a vizes időtöltésre koncentrál. Pedig, a zöld élmények is legalább annyira hozzájárulnak a feltöltődéshez, mint a fürdőzés. Ezt számos kutatás igazolja. A napokban is napvilágot látott egy ilyen felmérés.

Ebben azt írják, hogy az egyik leggyorsabb módja az egészség és a boldogság javításának, ha a természetben tartózkodunk. Kimutatták ugyanis, hogy a fák, a növények között töltött idő alatt egyértelműen csökken a stressz. És nem csak utólag, hanem már azonnal, az adott helyszínen mérséklődik a vérnyomás, lassul a légzés.

Pontosan mennyi idő szükséges mindehhez?

Mindössze 20 perc. És ehhez nem is kell tenni semmit. Csak egyszerűen ott lenni a természetben. Persze az aktivitás nem rossz, de a jóllét növeléséhez a kutatás szerint a fizikai aktivitásra nem volt különösebben szükség. Vagyis elegendő csak leülni egy padra, és már hat is a természet, elillan a stressz – mondja Hon Yuen, a Birminghami Alabama Egyetem foglalkozási terápiás osztályának kutatási igazgatója, aki a tanulmány elkészítésében részt vett.

Nem véletlen talán az sem, hogy egyes orvosok már “receptre írják fel a természetet”. Erről korábban itt írtunk. Ahhoz tehát, hogy igazán teljes legyen a feltöltődés a vizes időtöltés mellett, zöld élményeket is célszerű gyűjteni a wellness alatt.

És, hogy Sárváron milyen lehetőségek vannak a wellness mellett a természetközeli kikapcsolódásra?

Ott van egy gyönyörű arborétum több tanösvénnyel, ahol még fürdőzni is lehet. Ha részévé válnánk a természetnek a nyaralás idejére, válasszuk szállásként a Danubius Hotelt, ami gyakorlatilag az arborétum fái alatt található.

Vagy a Spirit Hotelt. Ez utóbbi szálloda a sárvári csónakázó tó és az ottani zöld környezet közvetlen szomszédságában van. A természetközeli élmény tehát itt is adott.

A Vadkert Majort pedig egy zöld rét veszi körül. és a Rába part is csak pár lépés…

Illetve van egy kiránduló erdő is Sárváron, valamint ott a Nádasdy-vár körüli park is. Ami szintén egy népszerű zöld része a fürdővárosnak.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük