A reumatikus problémák kezelésére kiváló a szauna. Illetve annak a hője. Igaz, az eredmény nem azonnal jelentkezik. A fájdalom enyhülésére, az izomfeszülések oldódására egy napot kell várni. 

Ha a szaunázás után azt érzed, hogy még tovább romlottak az ízületi panaszok, ne aggódj. Ez csak átmeneti probléma. Nagyjából 24 óra után érezni fogod, hogy a hő jó hatással van az ízületi panaszra. 

Ahogy a szauna.org oldalán is írják, a forró levegő hatására javul az izmok kötőszöveteinek nyúlékonysága és rugalmassága. A szaunázás során megnövekszik az ízületeket körülvevő tok vérellátása, valamint csökken az ízületi nedv viszkozitása. Nagyrészt ezen hatásoknak köszönhető, hogy a szaunázás után javul az ízületek állapota.

Szaunázáskor a hő segít abban, hogy megerősödjön az izomzat és az azt behálózó kötőszöveti rendszer. Vagyis rendszeres szaunázással akár hosszú távú hatást is elérhetünk.

Reumás betegségek és izomtónus rendellenességek esetén különösen hatásos kiegészítő kezelés lehet a szaunázás. De azoknak is ajánlott így lazítani, akik fizikai munkát végeznek, és emiatt szorulnak az ízületeik regenerálásra. Vagy pont azoknak, akik egész nap ülnek. Hiszen attól még, hogy nem mozdulunk, az izmok nagyon is sokat dolgoznak. Hosszú időn át mereven tartják a testet.

Persze krónikus betegség esetén azért a szaunázás előtt kérjük ki szakorvos tanácsát. Ha keringési panaszaink vannak vagy gyulladásos eredetű az ízületi problémánk mutatkozik, mindenképpen konzultáljunk az orvosunkkal. De más egészségügyi panasz esetén sem árt hozzáértőt megkérdezni.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük