Ahogy napról napra nyilvánvalóbbá válik az éghajlatváltozás ténye és annak számos következménye, úgy kezdenek egyre többen környezettudatos döntéseket hozni. Legalábbis otthon. Viszont ennek a felelős gondolkodásnak nem kell csak a lakóhelyünkre korlátozódnia. Nagyon fontos lenne, ha a nyaralás alatt is eszünkbe jutna, hogy bizony változtatni kell a szokásainkon. Mire gondolunk? 

Egyáltalán nem nagy dolgokra. Például ne kérj minden nap takarítást a szállodai szobában. Illetve ne igényelj minden nap új törölközőt. Nagy valószínűséggel otthon se használsz minden fürdés után újat.

De sokat tehetsz azzal is a környezetért, ha nem klímázol feleslegesen. Sajnos hajlamosak vagyunk már akkor hűsíteni a szobát, amikor az még nem lenne indokolt. Inkább sötétíts be, mint klímázz! 

Aztán ott van a fogyasztással kapcsolatos tudatosság. A nyaralás alatt hajlamosak vagyunk például a szükségesnél többet szedni magunknak a svédasztalról. Amivel még nem feltétlenül lenne gond. Viszont ha ennek jó része a kukában landol, az már nem túl hasznos a környezetnek.

Ahogy az se, ha mondjuk boltban vásárolunk műanyag dobozos üdítőt. Az egészségnek és a környezetünknek is jobb, ha saját kulacsot használunk, és azt csapvízzel töltjük meg. De ugyanúgy kerüld az egyszer használatos műanyag zacskók használatát is.

Végül: ha van rá mód, autó helyett válaszd a kerékpárt. Vagy gyalogolj, esetleg használj tömegközlekedést. 

Ami pedig a szállás kiválasztását illeti: igyekezz olyan hotelt vagy apartmant keresni, aminek az üzemeltetői aktívan törekednek a fenntartható működésre. Nézd meg, hogy a kiszemelt szállás használ-e megújuló energiát, és milyen egyéb lépést tesz azért, hogy óvja a környezetet. Sokat jelent például az is, ha az élelmiszereket helyi vagy közeli gazdaságokból szerzik be.

Szóval a környezettudatos nyaralás egyáltalán nem jár lemondással, csupán egy kis plusz odafigyelésre van szükség. Amit ha sokan megteszünk, a hatás is érzékelhető lesz.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük