Azt tudjuk, hogy a gyógyvízben való lazítás ideális hossza 15-20 perc. De vajon mennyi időt tanácsos a pezsgőfürdőben tölteni?

Bármennyire is bírjuk a hőt és bármennyire élvezetes a pezsgőfürdős lazítás, nem szabad túlzásba vinni. Ahogy az ajánlottnál hosszabb gyógyfürdőzés, úgy a túl sok jakuzzizás is kiválthat kellemetlen tüneteket.

Ha nem szeretnénk, hogy émelygés, szédülés, fejfájás, túlzott kimerültség jelentkezzen, tartsuk be az előírt időt. Illetve ügyeljünk a hidratálásra, plusz mellőzzük az aktív programokat, miután kijöttünk a vízből. 

Az ideális hossz egyébként 15 és 30 perc közötti idő. De ez függ a víz hőfokától is. Egy melegebb vizű medence esetében nyilván kevesebb időt ajánlott relaxálással tölteni. Javasolt egyébként többször rövidebb időt pezsgőfürdőzni. Nagyjából 20 perc fürdőzés után jöhet 45 perc ejtőzés. Aztán megint fürdőzhetünk egy kicsit. Így elvileg elkerülhetők a mellékhatások. A 15-20 perces etapokra pedig naponta legfeljebb 3-4 alkalommal kerítsünk sort. Ennél többször nem ajánlott a vízbe merülni.

Az alapszabály tehát: minél melegebb a víz, annál kevesebb időt ajánlott a pezsgőfürdőben tölteni. Ugyanakkor sokat számít az életkor és a személyes egészségi állapot is. Fontos tudni, hogy a gyermekek esetében kevesebb idővel kell számolni. Náluk az optimális pezsgőfürdőzős idő csupán öt perc.

Természetesen azt is tudni kell, hogy pezsgőfürdőzéskor alkohol fogyasztása nem ajánlott, illetve álmosságot okozó gyógyszerek szedése esetén is jobb mellőzni a jakuzzis relaxálást. Plusz bármilyen egészségügyi panaszunk, betegségünk van, feltétlenül beszéljünk a kezelőorvosunkkal.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!