Ha három napot a civilizációtól elszakadva, offline, a természetben és önmagadban elmerülve töltesz, 50 százalékkal javíthatod a kognitív funkcióidat. 

A kutatások szerint már 120 perc természetben eltöltött idő is mérsékelheti a stresszhormon-, azaz a kortizol-szintet. De ahhoz, hogy igazán jelentős hatást érjünk el a mentális regenerálódásban, 72 óra technológiától mentes, természetközeli pihenésre van szükség. Ennyi idő alatt akár 50 százalékkal is javulhatnak a kognitív funkciók, és eredményesebbek lehetünk a kreatív problémamegoldás terén.

A megfigyelések szerint az első két napon hámozzuk le magunkról a “civilizáció héját”, és ezután, a harmadik napon kezdődik az új valóság.

A szakértők úgy találták, hogy aki legalább három napra képes függetleníteni magát a digitális eszközöktől, mentesíti az agy frontális kérgét a terhelés alól. Ami lehetővé teszi számunkra, hogy kreatívabbak legyünk. És ez további előnyöket is hoz magával. Ha ugyanis a figyelmi hálózat kipihent, az agy más részei aktívabbá válnak. Például azok, amik az érzékszervi észleléshez kapcsolódnak, vagy épp az empátiához, esetleg a produktív álmodozáshoz.

Egyesek szerint a mobil nélkül eltöltött három napos kikapcsolódás olyan az agy számára, mint egy resetelés. Persze a “terápia” nem mindenki számára könnyű, általában az első két nap okoz némi szorongást. Az, hogy telefon nélkül kell létezni, sokakat aggodalommal tölt el. Ez az érzés azonban a harmadik napon általában megszűnik, az alkalmazkodási időszak után minden a helyére kerül az agyban, és elkezdjük átérezni, milyen az igazi szabadság. 

A harmadik napon érkezik meg az a bizonyos páratlan jutalom. 

Mire elérjük a 72. órát, az elme újrakalibrálódik, és elkezdünk észrevenni olyan dolgokat is, amik a hajtós mindennapokban nem tűnnek fel. Kis túlzással: a harmadik napon megtörténik a varázslat. Ekkor már nem érezzük a szükségét annak, hogy percenként a telefonunkra nézzünk. Valahogy más válik fontossá.

Ráadásul a hatás nem csak pillanatnyi.

Egy kiadós digitális méregtelenítés után a hatás nem szűnik meg azonnal. Az, aki 72 óráig képes elszakadni a technológiától, a terápia után is könnyebben tartja a mértéket, tudatosabb lesz a telefon használatban. Illetve jobban megéli a jelen pillanatot, és a stresszes helyzetekkel szemben is ellenállóbb.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!