A szauna szeánsz a hagyományos szaunázástól eltérő hatást ígér. Nem mondjuk, hogy jobbat. Csupán azt, hogy egészen más az az élmény. Mire gondolunk?

A klasszikus szaunázáshoz képest a szauna szeánsz jóval intenzívebb élményt kínál. Köszönhető ez a különféle felöntéseknek. Úgy, mint az aromaolajos vagy gyógynövényes felöntésnek és a különleges peelingeknek. Illetve a szauna mester iránymutatásainak.

Aromák, zene, gyógynövények és peeling

Aromaterápiás szaunázás

Az aromás felöntések során illóolajokat használnak a szauna gőzének illatosítására. Amik természetesen nem csak kellemes illatúak, hanem extra tulajdonságokkal is rendelkeznek. Ideértve a testet, lelket megnyugtató, izomlazító hatást. Ezek az olajok jellemzően segítenek ellazulni, megszabadulni a hétköznapi feszültségtől. Alapvetően mérséklik a stressz-szintet. Az olajok ugyanakkor jó hatással lehetnek az olyan légúti betegségekre is, mint az asztma vagy a hörghurut, valamint az olyan bőrbetegségekre, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma.

Zenei aláfestés a szaunában

Ahogy a neve is mutatja, ez a szauna típus a hagyományos izzadást zeneterápiával kombinálja. A zene által keltett hanghullámok elősegíthetik az ellazulást, miközben oldják az izomfeszülést. A zenés szauna szeánszok során a legtöbb esetben relaxálást támogató lassú számok szólnak. Olykor egészen diszkréten, alig hallhatóan.

Gyógynövényes szaunázás

Az ilyen típusú tematikus szaunázás során a gőzhöz gyógynövényeket adnak, amelyek megnyitják a bőr pórusait, így a méreganyagok könnyebben távoznak. Illetve kezelik a bőrt, ami bársonyosan sima és puha lesz a szaunázást követően. Az ilyen szauna szeánszok során használt gyógynövények közé tartozik a levendula, a rozmaring, a kamilla vagy a zsálya – a szaunázók preferenciáitól vagy igényeitől függően. A gyógynövényes kezelések egyébként a szervezetre gyakorolt nyugtató hatásuknak köszönhetően segíthetnek a még könnyebb ellazulásban is. Sőt, a pihentető alváshoz is megteremtik a “belső feltételeket”.

Peeling – a szauna szeánsz kihagyhatatlan eleme

A hámlasztás, azaz a peeling nagyszerű módja annak, hogy a bőrt teljesen természetes módon frissítsük fel. A természetes anyagok, például a tengeri só, a kávé vagy a gyógynövények bőrbe masszírozásával segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és az esetleges szennyeződéseket. A peelingnek hála az egész test sima és puha lesz. Illetve egészséges. Ne hagyjuk ki ezt se!

A tematikus szaunázások tehát egészen más élményt nyújtanak, mint a hagyományos “izzasztó” programok.

A szauna felöntés során illóolajok, gyógynövények segítik az ellazulást, illetve olykor zenei aláfestés is támogatja az élményt. Illetve a szeánsz elmaradhatatlan része a peeling is. Az olyan hámlasztás, bőrfrissítő kezelés, aminek során sót, kávét, gyógynövényeket vagy mondjuk barnacukros-vanília-olajos bőrradírt használnak.

Szerintünk jól hangzik.

Ha te is így gondolod, a legközelebbi wellness alkalmával ne hagyd ki a tematikus szeánszokat. Tetszeni fog.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!