Valószínűleg veled is előfordult már, hogy alig vártad egy megterhelő nap után, hogy hazaérj, és pihentesd a derekadat. Ez sajnos nem ritka egészségügyi panasz. Pedig egy kis elővigyázatossággal viszonylag könnyedén megelőzhető lenne a derékfájdalom.

Ami sokszor nem is csak a derekat érinti, hanem a kisugárzás miatt akár a lábainkat vagy a gerincünk felső részeit is.

A derekunk egyébként legtöbbször a nehéz emeléstől, a csavarodástól vagy a hirtelen mozdulattól szokott megsérülni. De a hosszútávú rossz testtartás, sőt az ülés is megfeszítheti, összehúzhatja az itteni izmokat, ami szintén fájdalommal járhat.

De mit tehetünk az ellen, hogy ez ne forduljon elő?

#1 – Eddzük a törzsünket! A megfelelően edzett, törzsön lévő izmok elengedhetetlenek a sérülések elkerüléséhez. A séta vagy a hasonló mozgások segítenek a gerinc körüli véráramlásban, aminek köszönhetően a hátunk alsó része jobban gyógyul és hidratálódik.

#2 – Javíts a testtartásodon! A rossz testtartás nyomást helyez a hátadra, és elváltozásokhoz vezethet, aminek a vége mindig a fájdalom. Támogasd a gerinced természetes görbületét egy ergonomikus székkel, állj fel gyakran, és mindig ellenőrizd a tartásodat a nap folyamán!

#3 – A nehéz tárgyakat helyesen emeld! Kapkodni nem szabad. Még akkor se, ha jó a fizikumod. Sajnos az edzettebbekkel is előfordulhat, hogy a hirtelen mozgás miatt  meghúzódik a hátuk. Mindig figyelj rá, hogy egyenes háttal, lábból emelj! És lehetőleg melegíts be! Kicsit mozgasd át a derekadat, mielőtt megfognád a súlyt!

#4 – Legyél tudatos sportoló! Ha sportolsz, akkor tudj meg minden információt arról, hogy hosszútávon milyen fizikai hatásai lehetnek az adott edzésformának. Azok hogyan előzhetők meg.

#5 – Fejleszd magad fizikailag! A gerinced tükrözi az általános egészségedet. Általános fizikai fejlesztésed nagy segítségére lesz a passzív tartórészeidnek, ezért ajánlott a gyakori mozgás. De nem csak az edzéssel segíthetsz. Figyelj a megfelelő folyadék bevitelre, hagyj fel a dohányzással és aludj megfelelően!

+

Menj gyógyfürdőbe! Gondoskodj arról, hogy a gerinc körüli izmok is pihenhessenek. A gyógyvíz ebben segít, hiszen ellazítja azt, az ízületek regenerálódását pedig támogatjuk a benne lévő ásványi anyagokkal.

A sárvári víz legalábbis ilyen. Ha Te is sokat küzdesz hát- és derékpanaszokkal, látogass el a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőbe! Kúráld magad az itteni vízben! Kérj akár szakértői segítséget, a gyógyuláshoz pedig vedd igénybe a társadalombiztosító támogatását! Erről részletek itt.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük