A fák úgynevezett fitoncidokat bocsátanak ki, amik mindamellett, hogy javítják a levegő minőségét, pozitív hatással vannak az ember egészségére. Friss kutatások igazolják, hogy ezen vegyületek antibakteriális tulajdonsággal rendelkeznek, illetve javítják az immunrendszer működését, csökkentik a stresszt és előmozdítják a mentális egészséget. 

Ráadásul a hatás elérése érdekében nem is kell sokat várni. Egyes fitoncidok már pár perc után “dolgozni” kezdenek. Egészen pontosan a pinének. Ezeket a fenyőfák bocsátják ki. És főként a stressz-szint csökkentése, a hangulat javítása és a koncentráció fejlesztése az, amiben szinte azonnal segítenek.

Az antibakteriális tulajdonsággal rendelkező fitoncidok már kicsit lassabban hatnak. Ezek esetében akár több napos kúrára is szükség lehet.

És, hogy a fenyőn kívül még milyen fák találhatók Magyarországon, amik fitoncidokat termelnek? A tölgy fitoncidok antibakteriális hatásúak, a bükk a kórokozók elleni küzdelemben, az immunrendszer támogatásában segíthet. De a nyírfa által termelt úgynevezett betulinolaj ugyancsak antibakteriális hatású, a fűz pedig a gyulladások csökkentéséhez nyújthat alternatív támogatást.

És ez csak néhány példa. Úgyhogy ha teheted, látogass el rendszeresen erdei környezetbe. A szervezeted biztosan hálás lesz érte. Vagy ha máskor nem, legalább a nyaralás alatt vedd az irányt mondjuk valamelyik arborétumba. A fenyvesek biztosan segítenek majd mentálisan felfrissülni és elűzni a hétköznapi feszültséget. Néhány nagy levegővétel után garantáltan tudni fogjuk, hogy jó helyen vagyunk.

Sárváron látogass el a város szívében található varázslatos arborétumba! Két gyógyfürdőzős között érdemes itt is egy “fitoncid-túrát” tenni.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!