Néhány évvel ezelőtt még egy új hóbortnak tűnt, ma már viszont az idősödők egyik kedvenc sportja. A nordic walking nem véletlenül lett olyan népszerű a nyugdíjas korosztály körében. Mi ennek az oka?

Alapvetően az, hogy különösebb erőfeszítés nélkül mozgatja meg az egész testet. Egészen pontosan az izomtömeg 80 százalékát. Aminek aztán számos egyéb jótékony következménye is van. Erősíti a szívet, szabályozza a vércukorszintet, megóv az elhízástól… Egyszóval: fitten tart.

A nordic walking jóval intenzívebb munkára készteti a szervezetet, mint a hagyományos gyaloglás. Ráadásul úgy teszi mindezt, hogy a tempó nem sokkal gyorsabb, mint amikor sétálgatunk.

De akkor minek köszönhetők a plusz előnyök?

A nordic walking botok használata teszi azt lehetővé, hogy a szervezet különösebb megterhelése nélkül érjük el a jótékony hatást.

A nordic walking botok extra stabilitást nyújtanak a mozgásszerveknek és tehermentesítik az alsó végtag ízületeit. Miközben javítják az izomerőt, az állóképességet és a kardiovaszkuláris fittséget. 

Így hát a sport azok részéről is űzhető, akik a beszűkült mozgás következtében, esetleg ízületi panaszok miatt intenzívebb edzésre nem képesek.

Fontos továbbá kiemelni, hogy az intenzív mozgás az agyat is fitten tartja. A kutatások szerint a rendszeres nordic walking edzéssel a kognitív folyamatok is hatékonyan támogathatók. Ugyanakkor a mentális fittséghez az is hozzájárul, hogy az aktivitásra általában társaságban kerül sor. Vagyis a szociális hatás is érvényesül.

Nem mellesleg olcsó sportról van szó. Csak két bot kell, egy pár kényelmes cipő, sportruházat, és már mehetünk is nordic walkingozni.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük