A víz nyugtató hatása köztudott. Az ember ellazul, megnyugszik a vízben. Legyen szó strandról vagy gyógyfürdőről, a nagy víztömeg számos pozitív hatást gyakorol ránk.

Természetesen a vízbe nem csak lazítani járhatunk, de sportolni is. Az úszás egy nagyon testbarát és kemény sport. A vízi aerobik segítségével úgy mozgatjuk át a testünket, hogy nem terheljük vele az ízületeinket.

Mindezeken túl nézzük most egy érdekesebb dolgot, amit még a vízben csinálhatunk. Ez nem más, mint a floating, azaz a lebegés. Nem is gondolnánk, hogy mennyi jótékony hatása van az emberi szervezetre ennek az egyszerű és már hazánkban sem ismeretlen kikapcsolódási formának.

Már jó ideje használják ezt a megoldást stresszoldásra, relaxációra.

A vízen lebegést mi is sokszor gyakoroljuk, gondoljunk csak a gumimatracra a strandon. Kit ne nyugtatna meg a hullámokon való kellemes ringatózás?

De azért a floating ettől egy kicsit eltér. A lényege, hogy egy 30 centiméter mélységű tartályt magas sókoncentrációjú vízzel töltenek fel, a sós víz felhajtóerejének köszönhetően a testünk nem merül el, hanem a víz felszínén lebeg majd. Magyarul: nem hat ránk a gravitáció, így az egész testünk ellazulhat. De itt még nincs vége, ugyanis ebből a tartályból kizárnak mindenféle zaj- és fényhatást, így az agyunk THETA állapotban kerülhet, azaz a meditáció állapota idézhető elő vele.

Ebben az állapotban az emberi elme felszabadul és sokkal kreatívabb lesz.

Felsorolni is hosszú, hogy mennyi jótékony hatása van a lebegésnek, de azért megpróbáljuk most összeszedni neked: oldja a stresszt, relaxál, fokozza az erőnlétet, gyorsítja a gyógyulást, csillapítja a fájdalmat és az ízületi gyulladást, hatékony a depresszió ellen, elősegíti az alvást, fokozza a kreativitásunkat, a viselkedészavarok hatékony kezelője is lehet egyben, de akár segíthet a dohányzásról való leszokásban is. Az alkalmazása gy-két kivételt leszámítva bárki számára javasolt. Azok, akik klausztrofóbiások, állapotosak vagy bizonyos betegségben szenvednek, mint például az epilepszia, kerüljék a használatát.

Már egy-egy alkalom is csodákra lehet képes, de mint általában minden terápia, ez is kúraszerűen hatékony igazán.

Ahhoz tehát, hogy legyőzve a gravitációt, mindenféle erőfeszítés nélkül a víz felszínén lebeghessünk, már nem kell a Holt-tengerig utaznunk. Elég, ha igénybe vesszük egy wellness szálloda float spa szolgáltatását.

De akkor is átélhetjük a floatingban rejlő erőt, ha szimplán a gyógyfürdő vizére felfeküdve hagyjuk, hogy vigyen minket a víz. Érdemes kipróbálni, hiszen nem kerül plusz pénzbe az efféle lazítás. Negatív hatása pedig nincs, csak pozitív. Ha Sárvárra jössz, ezt mindenképpen tedd meg!

Ha a dolog felkeltette az érdeklődésedet, íme egy ehhez kapcsolódó másik bejegyzésünk

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük