A természetben eltöltött aktív idő nem csak a szívnek, hanem az agynak is igencsak jót tesz. Amit a Utah Egyetem pszichológiai kutatói be is bizonyítottak.

A vizsgálatok során úgy találták, hogy a természetben való séta a testmozgással járó ismert előnyökön túl fokozza az agy bizonyos végrehajtó kontrollfolyamatait. Egészen pontosan javítja a figyelmet, a döntéshozatalt és a problémamegoldást. A Scientific Reports-ban megjelent tanulmány szerint mindez azért nagyon lényeges, mert a napi munkavégzés, a rendszeres mobiltelefon használat az agy azon területeit terheli túl, amik ezen feladatok ellátásáért felelősek. 

A fentiekből az következik tehát, hogy a természetben való sétálással regenerálhatók a digitális munkavégzés miatt túlterhelt, túlstimulált agyi területek. Azaz, ha zöld környezetben sétálunk, rendkívül sokat tehetünk hozzá a mentális egészségünk állapotának megőrzéséhez. 

De miért pont a természetben működik mindez?

A szakértők szerint ez az úgynevezett biofíliának köszönhető. Ez annyit jelent, hogy az ember DNS-ének része a természet közelsége iránti elsődleges szükséglet. A modern városi környezetben ez az evolúciós igény nem elégül ki, így ahhoz, hogy regenerálódjunk a modern kor ártalmai okozta problémáktól, a természet erejét, annak helyreállító tulajdonságát kell segítségül hívni.

Szóval, ha mentálisan túlterheltnek érzed magadat, hagyd a mobiltelefont, húzz sportcipőt és irány a természet. Tedd a mindennapok részévé a zöld környezetben történő aktivitást! Ha így teszel, a szellemi frissességet könnyebben, hosszabb időn át megőrizheted.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük