Itt van az a jó sok gyógyvíz Magyarországon, mégsem használjuk ki eléggé. Érdekes dolog ez. Pedig nekünk, magyaroknak az átlagnál nagyobb szükségünk is lenne rá, mégis többségében a külföldiek gyógyulnak nálunk. Ők tudják, mekkora erő rejlik a hazai gyógyvizekben, lenne mit tanulnunk tőlük. Főleg, hogy Magyarország az első Európában a mozgásszervi megbetegedések tekintetében.

Ennek ellenére mégsem járunk rendszeresen gyógyfürdőbe. Egy korábbi bejegyzésünkben írtuk, hogy a lakosság fele évente csak 1-2 alkalommal jut el ilyen helyre. És ők nem is kifejezetten gyógyulási céllal mennek. Csupán csak a relaxálás miatt. Ami kétségtelenül jó dolog és erre is kiváló a gyógyvíz, de hosszabb kúrákat is bátran beiktathatunk, amik tényleg segítenek gyógyulni. Erre hívják fel a figyelmet a Magyar Fürdőszövetség tagjai is. Akik a Házipatika.com oldalán megjelent írásukban közlik, hogy évente akár kétszer 15 alkalommal is igénybe vehető a TB által támogatott gyógyfürdő kúra.

Ne várd meg, hogy nagyobb baj legyen!

Szintén a Magyar Fürdőszövetség közölte, hogy a mozgásszervi panaszokkal küzdők többségének a kopásos gerinc- és ízületi betegségek mellett az ízületi elváltozásokkal járó immunbetegségek és az állandó fájdalomérzet jelentik a legnagyobb problémát. Amit sokan tűrnek, pedig nem kéne. Hiszen a fájdalom megszüntetésére és az állapotromlás megakadályozására is kiváló a gyógyvíz.

Akár a sárvári is. Hogy pontosan milyen panaszok kezelésére a legalkalmasabb, itt nézheted meg.

De általánosságban nem árt tudni, hogy a víz egyszerre fejt ki fizikai és kémiai hatást is. A hő hatására ellazulnak az izmok, kitágulnak a vérerek és javul a vérkeringés. Miközben a víz felhajtó erejének köszönhetően mentesülnek az ízületek a rájuk nehezedő terhektől. Így még azok a mozdulatok, tornagyakorlatok is végrehajthatók, amik a szárazföldön nem mennének. Vagyis a kopott, sérült ízületek mozgékonysága is megőrizhető.

De a vízben lévő ásványi anyagok fel is szívódnak a bőrön keresztül. Így bekerülnek a vérketingésbe. Így hat igazán a gyógyvíz. Hiszen ezáltal erősödik az immunrendszer és pótlódnak az izmok és az ízületek számára nélkülözhetetlen anyagokat. Elindul egyfajta öngyógyító folyamat.

Persze ehhez egy alkalom kevés. Ezért fontos, hogy kúra során gyógyuljunk. Arról, hogy ennek mi a menete, itt írtunk korábban.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük