Meditálni bárhol lehet. Ha tisztában vagyunk az alapokkal és van egy kis gyakorlat, nem számít a helyszín. Akár otthon vagy mondjuk gyógyfürdőzés közben is elvégezhetjük az elmét lecsendesítő gyakorlatokat. Kipróbálnád?

A gyógyvizes meditációhoz nincs másra szükség, csak egy viszonylag csendes és nyugalmas pontot kell keresni a medencében. Egy olyan helyet, ahol van tér ellazulni, kényelmesen elhelyezkedni.

Ha ez megvan, határozzuk meg az időt, amíg relaxálni szeretnénk. Kezdjük mondjuk öt perc meditációval. Az idő nyomon követésében a fürdőkben kihelyezett órák segítenek majd.

Szóval: helyezkedj el kényelmesen. Ülhetsz a vízben lévő padokon úgy, hogy a lábad a medence alján van, de választhatod a törökülést vagy a térdelő pózt is. A lényeg, hogy stabil legyen a testhelyzet. Hiszen öt percig a kiválasztott pózban kell maradni.

Ha nagyjából elhelyezkedtél, kezd el figyelni a lélegzetedet. Ki és be áramlik a levegő… Ne csinálj semmi mást, csak a levegővételre koncentrálj.

Amikor elkalandoznak a gondolatok, fordítsd vissza a figyelmedet a légzésre.

Természetesen ez megesik. Egy fürdőben könnyen elviszi a fókuszt a környezet. Nincs ezzel semmi gond, a lényeg, hogy próbálj meg újra visszarázódni a meditációba. Ne foglalkozz a beszűrődő gondolatokkal, hagyd, hogy azok úgy tűnjenek el, ahogy jöttek.

Végül: ha a meghatározott idő letelt, szép fokozatosan kezdd el újra figyelni a környezetet. A hangokat, a körülötted lévőket. Majd figyelj egy kicsit magadra, az érzéseidre. Vedd észre az érzelmeket, a gondolatokat. 

Ennyi.

Az alap meditáció nem több egy tudatos, irányított lélegzésnél. Ha elkalandozol, kalandozz vissza. Egyébként meg csak figyeld a lélegzetet egy stabil pózban ülve.

Kipróbálnád? Tedd meg! Akár Sárváron, a gyógyvizes medencében üldögélve vagy otthon egy nehéz nap után. A helyszín mindegy, a lényeg, hogy próbáld meg, és a hétköznapokban is szakíts időt az elme lecsendesítésére.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!