A legfontosabb, hogy optimális szinten kell tartani az energiaszintünket. Ahhoz pedig, hogy ez sikerüljön, időt kell áldozni a pihenésre, a mozgásra, valamint a kellő mennyiségű vitamin és folyadék bevitelre is.

És máris összejött a négy. De nézzük a “teendőket” egy kicsit részletesebben!

Ha napi 15 percet sétálunk, máris sokat tettünk azért, hogy magasabb szinten tartsuk az energiaszintünket. Persze nem csak a séta, hanem más sport is segíthet ebben. Akár az úszás… De nagyon fontos az is, hogy a lift helyett lépcsőn közlekedjünk, és amikor lehet, álljunk fel munka közben, és sétáljunk egyet.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy pótoljuk a szervezetünk által felemésztett magnéziumot. Ennek a vitaminnak a hiánya ugyanis fáradttá és feszültté tehet minket. Ahogy a kevés D-vitamin is. Amit a leghatékonyabban úgy tudunk pótolni, ha eleget megyünk a napra. Ezt a vitamint ugyanis a szervezetünk a napfény hatására termeli.

De nem csak a vitamin bevitelre, hanem az elfogyasztott napi folyadék mennyiségre is célszerű odafigyelni. Hiszen a megfelelő hidratálás hiánya fejfájáshoz és az energiaszintünk csökkenéséhez vezethet. Figyeljünk ezért arra, hogy minden kávéra jusson egy pohár víz, és kerüljük a cukros, alkoholos italokat. Naponta legalább 2-3 liter vizet igyunk.

És időközönként menjünk a természetbe és wellnesselni is. Mindkettő segít ugyanis abban, hogy a test mellett a lélek is kicsit feltöltődjön. Ami összességében hozzájárul ahhoz, hogy újra megfelelő szinten legyen az energiaszintünk.

A kikapcsolódás fontos! Figyelj Te is a munka és a magánélet egyensúlyára, és ne felejts el magadra is időt áldozni. Ha így teszel, és megfogadod a fenti tippeket, sokkal ellenállóbb leszel a téli megfázással és a különféle betegségekkel szemben is.

Arról pedig tudj meg tippeket itt, hogy milyen stresszűző módszerek vezethetnek célra a wellness alatt.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük