A stressz miatti alvászavar a legtöbb embert érinti. Ezt már korábban is sejtettük, de most, hogy lezárult a stressz-teszt felmérésünk, ez némiképpen bizonyítást is nyert.

A tesztet kitöltők mintegy 59 százaléka válaszolta azt, hogy éjszakánként valamilyen alvás problémával küzd. És ez valószínűleg a stresszhez köthető probléma. Annak ellenére, hogy a szám felülről közelít az 50 százalékhoz, nagyon is magasnak számít. Egyszerűsítve ugyanis ez azt jelenti, hogy 10 emberből 6 kevésbé tud pihenni éjszakánként.

Náluk jelentkezhetnek az alábbiak

A keveset alvók jóval fogékonyabbak a krónikus betegségekre, úgy mint a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a depresszió vagy az elhízás. Ezek mellett a rosszul alvók nagyobb arányban vannak kitéve a végzetes betegségek kockázatának is. De a kevés alvás negatív hatással lehet az életszínvonalukra, és a produktivitásuk is csökkenhet.

A fenti információk fényében kétség sem fér hozzá, hogy mindezt kezelni kell.

Természetesen erre számos kezelési módszer létezik, azonban mi itt most azokra fókuszálunk, amik a wellness-szel kapcsolatosak.

Gyógyfürdőzés, forró vizes pezsgőfürdőzés

Talán ezek azok a szolgáltatások, amik mindenkinek egyből az eszébe jutnak, ha a wellnessről és a stressz oldásáról van szó. Nem véletlen, hiszen a hő nem csak az izmokat nyugtatja, hanem a lelki relaxálásban is segít. Plusz a víz önmagában is egy nyugtató közeg.

Szaunázás

Ahogy a medencében a forró víz, úgy a szaunában a meleg levegő felelős a lazításért. Igaz, csak akkor, amikor végeztünk az izzadással. Ugyanis míg a kabinban vagyunk, a forróság miatt a pulzusunk megemelkedik, és egy kicsit fel is pörgünk. De miután végeztünk a szaunázással és óvatosan lehűtöttük magunkat, egy kellemes fáradság lesz úrrá rajtunk. Ami végső soron a mélyebb, pihentető alvásban segít.

Ha többet szeretnél megtudni a szaunázásról, ezek a bejegyzéseink érdekelni fognak.

Relaxáló masszázs

Egy hagyományos relaxáló masszázs kellően ellazít és különösen jól oldja a stresszt, ami aztán nagyban segíti a mélyalvást. A kezelést kérhetjük illóolajjal is. Ilyenkor célszerű a levendulát választani, ami csökkenti a pulzusunkat, csillapítja az érzékszerveinket és hozzásegít a teljes ellazuláshoz.

Forróköves masszázs

A pihenni vágyók körében ez a masszázsforma manapság már nagyon elterjedt. A “titok” itt is a hőben keresendő. A kezelés során ugyanis felmelegített bazaltköveket helyeznek a test különböző pontjaira. A kövek hőjének köszönhetően pedig a kezelt területek szinte egyből ellazulnak, ami jótékony hatással van a közérzetünkre is.

Ayurvéda kezelés

Az Ayurvéda kezelésről már írtunk részletesen is. Összefoglalva: ez egy ősi indiai kezelési forma, aminek az elsődleges célja a feszültség oldása. A terápia középpontjában a gyógynövény olajok állnak, amelyek hatékony homeopátiás kezelést tesznek lehetővé. Összességében nagyon jól oldják a stresszt és segítenek abban, hogy pihentetőbb legyen az éjszakai alvás.

Te melyiket próbálnád ki a wellness alatt? Ha Sárváron jársz, a gyógy- és wellnessfürdőben a felsoroltak mindegyikét kérheted.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük