A nyári meleg elviselésére az egyik legjobb módszer a strandolás. De ilyenkor vajon az izzadás is megszűnik?

A strandmedencében való fürdőzés során izzadásra nem kerül sor. Legalábbis a testhőnél hűvösebb vízben nem verejtékezünk. Mivel a víz lehűti a testet, így a hőszabályozás, azaz az izzadás sem indul meg a szervezetben.

Ezzel szemben a meleg termálvízben már izzadunk. Bár ez a folyamat kisebb mértékű, mint a szárazföldön, de ilyenkor már beindulhat némi verejtékezés. Természetesen nem kell jelentős izzadásra gondolni, de a halántékon megjelenhet egy-két verejtékcsepp. 

Persze hozzá kell tenni, hogy az izzadás mértéke függ a víz és a levegő hőmérsékletétől is. Illetve az egyéni jellemzőktől. Van, aki jobban izzad, van, aki kevésbé, de némi izzadás azért mindenkinél előfordulhat, ha nyáron a termálvízben lazít.

Nem árt ugyanakkor azt is tudni, hogy a termálvízben való fürdőzés után a külső hőmérséklet elviselhetőbb. Ehhez képest a hidegebb strandmedencében csak a vízben érezzük a hűsítő hatást. Amikor kiszállunk a vízből, akkor újra elkezdhetünk izzadni, a test hőszabályozása rövid időn belül ismét beindul. Ha a testhő visszatér a normális tartományban, megindul a verejtékezés. Ez a folyamat a termálvizes fürdőzés után lassabb. Azaz meleg vizes strandoláskor elviselhetőbb a kánikula.

Szóval hűvösebb vizű strandmedencében nem izzadunk, a meleg termálvízben viszont már megindulhat a verejtékezés. Viszont ez utóbbi esetében sokkal tovább elviselhető a meleg levegő, mint a hideg vizes hűsítés után.

Ezt tartsd szem előtt, ha legközelebb strandolni indulsz.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!