Azok, akik tél után sem hagynak fel a szaunázással, rendszerint könnyebben megbirkóznak a tavaszi fáradtsággal. És a nyári kánikulát is jobban elviselik. De nem csak ez a két ok, amiért érdemes a tavaszi wellness alatt is “izzadni”.

A tavaszi szaunázás segít ellenállóbbá tenni a szervezetet a megbetegedésekkel szemben. A szaunázók bőre sokkal szebben barnul. Illetve a leégés veszélye is kisebb náluk. 

Persze ez nem azt jelenti, hogy esetükben ne lenne szükség napvédő krémre, csupán azt, hogy a szaunázás révén egészségesebbé válik a bőrük. 

Fontos azt is tudni, hogy mindezekhez szükség van a szaunázás után az elhalt hámréteg eltávolítására, azaz a peelingre. Illetve rendkívül lényeges az is, hogy a szaunázás után közvetlenül nem menjünk direkt napfényre. Fontos továbbá a hidratálás, ahogy az izzadás utáni hűtőfürdő is.

Mindezek mellett persze a tavaszi szaunázás ugyanúgy segít a hétköznapi stressz oldásában, mintha télen mennénk. Valamint a szervezetet is ugyanúgy edzi, mint amikor hűvösebb időben vállalkozunk az izzadásra. 

Ha teheted, a tavaszi wellness alatt se hagyd ki a szaunázást. Annak ellenére, hogy kint már melegedik a levegő, hidd el, jól fog esni. 

Természetesen a szaunázást csak azoknak ajánljuk, aki teljesen egészségesek, vagy ha betegséggel küzdenek, a kezelőorvosuk engedélyezte számukra a feltöltődés ezen módját.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük