A sószobában való lazítás jóval többet ad, mint azt sokan gondolnák. Azzal, hogy egy olyan “barlangban” pihenünk, ahol himalájai sós levegő vesz körül minket, rengeteget teszünk a jóllétünkért. Egyszerű dolog, mégis rendkívül hatékony. Olyan érzés ez, mintha a tenger mellett lennénk és friss sós levegőt szívnánk be. Azt a tengeri levegőt, aminek számos, természet adta jótékony hatása van.

Ahogy arról a szakértők nyilatkoznak: a sós levegő apró szemcséi bejutnak a légutakba, ahol ártalmatlanítják a méreganyagokat, a baktériumokat. A só ugyanis köztudottan antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású. Segít a nyálka feloszlatásában, kitisztítja a légutakat. Mindezt mellékhatás nélkül.

És ez még nem minden. A sós levegő a bőr egészségére is jótékonyan hat, illetve általános immunerősítőnek is kiváló. Megfázásos, náthás panaszok kezelésére ideális. Persze mint a legtöbb terápia esetén, úgy a sószobás kezeléseknél sem elegendő egy-egy alkalom. Ahogy a balneoterápiás gyógymódok esetében, úgy a sós inhalálásnál is a 10-15 kezelés az ideális mennyiség. Ami persze nem azt jelenti, hogy egyetlen sóbarlangos lazítás ne tenne jót a szervezettel. Ha másban nem is, az ellazulásban biztosan segíteni fog. A friss sós levegő garantáltan feltölti az embert. Úgy pihentet, hogy közben energiát ad. Érdemes kipróbálni.

Főleg a téli időszakban, amikor azért a legtöbb ember légzőszerveinek nem árt egy kis extra támogatás. De az allergiások a tavasz kezdetén mindenképpen számoljanak a sószobás kúra lehetőségével.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!