Az emberek nagy százaléka csak akkor kezd el foglalkozni a mentális egészségével, ha panaszai vannak. Pedig ahogy a testi egészség esetében, ugyanúgy lelki szinten is fontos lenne áldozni a megelőzésre.

Egyébként egy amerikai felmérés szerint az emberek hetente átlagosan 2,5 órát töltenek a mentális egészségük fenntartására alkalmas programokkal. Úgy, mint meditáció, sport vagy társas kapcsolatok. Azonban ez csak egy átlagos adat, ami az egyéni körülményektől és preferenciáktól függően az egyes személyek esetében nagy mértékben eltérhet.

Vagyis úgy tűnik, nem foglalkozunk túl sokat a mentális egészséggel.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ezt látva figyelmeztet is arra, hogy változtatásra van szükség. Ahogy fogalmaznak: szükséges, hogy az emberek gyakoroljanak stresszkezelő és relaxációs módszereket, valamint táplálkozzanak egészségesen és mozogjanak rendszeresen a mentális egészségük javítása érdekében. És ne csak akkor kapcsolódjanak ki vagy forduljanak szakemberhez, ha már panaszokat tapasztalnak. 

Sokkal nagyobb hangsúlyt kell kapnia a megelőzésnek.

Arra vonatkozóan nincs általánosan elfogadott ajánlás, hogy mennyi idő lenne az optimális, amennyit a mentális egészség fenntartására kellene áldozni. A szakértők annyit mondanak – és a WHO álláspontja is az -, hogy rendszeressé kell tenni a sportot, meg kell tanulni jól kezelni a stresszt, áldozni kell a társas kapcsolatokra, illetve törekedni kell az egészséges táplálkozásra, valamint a jó alvásra.

Összegezve: a mentális egészség fenntartása inkább egy életmódbeli kérdés, mint egy-egy konkrét tevékenység. Egy olyan életmód, ami igazodik az egyéni körülményekhez és a saját preferenciákhoz.

Gondoljuk át ezt, és próbáljunk meg változtatni a mindennapok rutinján, ha szükséges, és igyekezzünk legalább hetente néhány órát áldozni a megelőzésre.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!