Azt tudjuk, hogy a szaunában nem tanácsos fürdőruhát hordani. És azzal is tisztában vagyunk, hogy az alsóbb padokon alacsonyabb a hőmérséklet. De arról még nem beszéltünk eddig, hogy milyen testhelyzetben célszerű szaunázni.

Sokan az ülést választják. Helytelenül. Ebben az esetben ugyanis más a hő erőssége a lábunknál, és mást érzékelünk a fejünknél. Ez pedig megkavarja a szervezetet, így a szaunázás sem lesz olyan kellemes élmény, mint amilyen egyébként lehetne. A helyes testhelyzet tehát a fekvés. Így nem érezzük majd olyan megterhelőnek a hőt. Gondolj csak bele: a magasabb és az alacsonyabb szauna padok között akár 40 fokos hőmérséklet különbség is lehet. Ezt ülő testhelyzetben meg is tapasztalhatjuk. Amikor már “ég” a fejünk, lehet, hogy a lábunk még nem is érzi olyan megterhelőnek a hőt. Úgyhogy nem csoda, ha ülő testhelyzetben a test képtelen egyenletesen hevülni. Ahogy az sem, hogy így nem bírjuk olyan hosszan a szaunázást. Plusz ülve sokkal később indul be a verejtékezés, vagyis a szauna méregtelenítő hatása is csak kevésbé érvényesül. És a helyzet akkor sem lesz jobb, ha egyre magasabb padokra ülünk a szaunázás alatt. Ez tévhit. A legegyenletesebb hatást fekve érhetjük el. Viszont ebben az esetben célszerű figyelembe venni, hogy hirtelen mozdulatok szédülést válthatnak ki. Ezért ha már úgy érezzük, hogy elég lesz a melegből, fokozatosan kezdjünk el felülni. Először húzzuk fel a térdeket, mozgassuk meg a karokat, és csak ezután álljunk fel.

Kedvet kaptál egy kis szaunázáshoz? Ha Sárvárra jössz, a gyógy- és wellnessfürdőben komplett szaunavilág vár, de a helyi szállodák közül is több rendelkezik saját szaunával. Kíváncsi lennél arra, hogy melyek ezek? Itt megnézheted.

Fotó: Hotel Bassiana

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük