Az emberek között elterjedt nézet, hogy a naptej használata kizárólag a strandolás vagy a nyári vakációk alkalmával szükséges. Ez azonban egy téves elgondolás. A naptej rendszeres használata évszaktól és tevékenységtől függetlenül kulcsfontosságú. Ha nem figyelünk erre oda, a bőrünk egészsége bánhatja. 

Azt talán mindenki tudja, hogy a Nap káros sugarai komoly bőrproblémákat okozhatnak. És nem csak leégést, hanem akár bőrrákot is. Viszont a legtöbben azt gondolják, hogy ez a veszély csak a strandon fenyegeti őket. Sajnos nem. Gyakran fordul elő, hogy olyanoknál is kialakulnak krónikus, a Nap okozta bőrproblémák, akik életükben nem napoztak, strandoltak.

Sajnos a napfény akkor is képes kárt okozni, amikor az árnyékban vagyunk vagy mondjuk átlagos hétköznapi tevékenységet végzünk. Vagyis nagyon fontos a napi rutin részévé tenni a naptej használatot.

Bizonyított tény ugyanis, hogy a napi, széles spektrumú naptej használata jelentősen csökkenti a bőrrák kialakulásának a kockázatát. És ez nem csak azokra a napokra vonatkozó ajánlás, amikor odakint kánikula van. Gyakorlatilag tavasztól őszig ajánlott a naptej használata. De talán télen sem túlzás bekenni az arcot, ha a szabadba megyünk.

Bármilyen időtöltést végzünk a szabadban, a naptej szükséges!

Természetesen meg kell jegyezni, hogy a naptej használata nem csak egy gyors krémeloszlatást jelent. Az American Academy of Dermatology ajánlása szerint legalább SPF 30-as naptejet kell használni, és ezt megfelelően eloszlatni a bőrön. Az alkalmazást legalább 15-30 perccel a napfénnyel való érintkezés előtt kell elkezdeni, és azt rendszeresen meg kell ismételni. Különösen hosszabb szabadtéri időtöltés esetén, izzadáskor vagy úszás után.

A naptej használata tehát nemcsak a strandoláskor, hanem az év minden napján és minden tevékenység során rendkívül fontos. Kutatási eredmények alátámasztják, hogy a naptej használata csökkenti a bőrrák és a bőröregedés kockázatát. A rendszeres naptej használat segít védeni a bőrünket az UV sugárzás káros hatásaitól, függetlenül attól, hogy milyen tevékenységet végzünk vagy milyen évszakban vagyunk.

Ne feledjük, hogy a tudatos napvédő használat része az egészségmegőrzésnek, ezért minden nap használjunk naptejet és gondoskodjunk bőrünk védelméről.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!