A hétköznapokban tapasztalt sok stressz miatt kevesebb dopamint – más néven boldogsághormont – termel a szervezet. Ami nem jó. És ha ezzel nem foglalkozunk, idővel olyan dolgoknak sem tudunk majd örülni, amitől alapjáraton boldogok lennénk. Szerencsére a nyaralással megállítható, és meg is fordítható ez a negatív folyamat.

Tudományosan: a magas stresszszint csökkentheti a dopamintermelést és megváltoztathatja a dopamin receptorok érzékenységét. Ez a folyamat összefüggésbe hozható a hangulatzavarokkal és a motiváció csökkenésével. A nyaralás során azonban a stressz csökkentése lehetővé teszi a dopaminkibocsátás normalizálódását és a dopamin rendszer hatékonyabb működését.

Azaz a kikapcsolódásnak köszönhetően képesek leszünk újra örülni az apróbb dolgoknak is.

A pihenés és a nyaralás időszaka lehetőséget ad a test és az elme regenerálódására. Ilyenkor újra tudjuk indítani a mentális rendszerünket. Azáltal, hogy elkerüljük a munkahelyi stresszt és a mindennapi kötelezettségeket, a mentális rendszerünk fokozatosan visszaállhat a normális működésére. És ez magában foglalhatja a dopamin rendszer szabályozásának javulását és a dopamin hatékonyabb hasznosulását.

Vagyis egy kiadós, élményteli nyaralás után újra motiváltak lehetünk és a hangulatunk is javulhat. Egyszóval boldogabbak lehetnek a mindennapok. Ha megvolt az “újraindítás”, az olyan apróbb dolgoknak is tudunk majd örülni, amiknek a stresszes időszakban nem biztos.

Úgyhogy ha újraindítanád a mentális rendszert, utazz. A nyaralás, a wellness hétvégék rengeteget tehetnek a mentális egyensúly fenntartása érdekében.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük