Itt az ideje, hogy változtassunk a turizmusról alkotott nézetünkön. Egy nemrég készült kutatás bebizonyította, hogy az utazás sokkal több, mint egy szabadidős élmény. A tanulmány szerint konkrét egészségügyi előnyökkel jár az, ha rendszeressé tesszük az utazást.

Az Edith Cowan Egyetem több tudományág vonatkozásában elvégzett vizsgálata alapján az utazás pozitív hatással lehet a mentális egészségügyi problémákkal küzdőkre. Egyebek mellett a demenciára. A kutatás vezetője, dr. Jun Wen elmondta, hogy az új környezetben való tartózkodás és az új tapasztalatok megszerzése kognitív és szenzoros stimulációt vált ki, ami igencsak jót tesz a mentális állapotnak. De a nyaralás alatti testmozgás is pozitív hatással van a lelki jóllétre, akárcsak a más emberekkel való kapcsolat. Ugyanakkor ne hagyjuk figyelmen kívül az olyan alapvető dolgokat se, mint a friss levegő és a napsütés, ami ugyebár növeli a D-vitamin- és a szerotonin szintet. 

Az utazás természetesen nem csak a demenciával küzdőknek segíthet, hanem például a depresszió ellen is kiváló terápia lehet. De szimplán a mindennapi stressz hatékony kezelésére is kiváló eszköz – és ezt most már tudományos eredmények is igazolják…

Dr. Jun Wen szerint fel kell tehát ismerni, hogy a turizmus nem csak az utazásról és a szórakozásról szól. Itt az ideje, hogy átgondoljuk az utazás szerepét a modern társadalomban.

Szakértők szerint ahogy a zeneterápiára és a művészetterápia, úgy hamarosan talán az utazásterápia is a gyógyítás egyik eszköze lesz.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!