Az élményekért nem feltétlenül kell távolra utazni. Ráadásul a közeli úticél kiválasztása sok-sok plusz előnnyel is járhat.

Ha a nyaralás helyszíne csak néhány órára van tőlünk, az számos szempontból plusz szabadságot ad. A közeli helyre utazás idő- és költséghatékony megoldás. Ilyenkor kevesebb időt kell “zötykölődéssel” tölteni, így több lehetőség marad a pihenésre koncentrálni. Ez különösen akkor előnyös, ha kevesebb időnk van pihenni. Egy öt napos szabadságból miért áldoznánk két napot az utazásra, ha pár órából is megoldható…?

Érv lehet továbbá a közeli úticél mellett, hogy általában nagyobb a rugalmasság a tervezésben. Rendszerint kevesebb mindent kell egymáshoz igazítani. Ha repülős útra megyünk, jóval több logisztikai feladat van, ami azért lássuk be: plusz teher.

Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, hogy a közeli nyaralás kevesebb utazási stressz-szel jár. Ez pedig segít abban is, hogy pihentetőbb legyen a vakáció.

Végül: ha közelre utazunk, egy fenntarthatóbb utazási módot választunk. A közeli utazás általában kisebb ökológiai lábnyommal jár, mivel így kevesebb üzemanyagot használunk fel. Hát még ha az autó helyett a tömegközlekedést választjuk… 

Szóval számos érv szól a közeli utazás mellett. Ahhoz, hogy feltöltődjünk, néha elég csak pár kilométert megtenni. A lényeg, hogy ki tudjunk lépni a napi rutinból, és más típusú élményeket gyűjtsünk, mint a hétköznapokban.

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük