A digitális világ térhódításával a sokszorosára nőtt a feldolgozandó információk mennyisége. Ami alapvetően nem rossz dolog, de ha nem tudjuk jól kezelni az ingeráradatot, romolhat az életminőségünk. Például kevésbé tudjuk élvezni az olyan dolgokat, amik korábban örömöt jelentettek számunkra. A rövidülő figyelemidő még a nyaralás élményére is hatással lehet.

A “rövid figyelemidő szindróma” egy viszonylag friss, de rengeteg embert érintő mentális probléma. Ez röviden annyit jelent, hogy a sok-sok, online térben megjelenő információ miatt csak rövid ideig tudunk figyelni valamire. Ami kitartóbb fókuszt igényel, az már nem izgalmas. Egészen konkrétan: unalmas. 

Hogyan függ össze ez a nyaralás élvezetével?

Egyszerűen nem nyújtanak számunkra élményt a klasszikus nyaralós programok. Tíz perc után unatkozni kezdünk a strandon, nem szerez örömöt egy séta a természetben, vagy épp egy fagyizós, andalgós városnézés. A kevés inger miatt hamar unalmassá válnak a korábban – néhány évvel ezelőtt még – kedvelt nyaralós programok.

És ezt kutatási eredmények is alátámasztják. Szakértők egyértelműen kijelentik, hogy a digitális világ túlságosan intenzív használata befolyásolhatja az élmények mélységét és azok élvezetét – még a nyaralás ideje alatt is.

Mit lehet kezdeni mindezzel?

Célszerű korlátozni az internet használatot a hétköznapokban, mellőzni a multitaskingot. Továbbá meg kell tanulni újra a jelenben lenni és élvezni azokat a dolgokat is, amik nem bombáznak minket percenként újabb ingerrel.

A recept egyszerűnek tűnik, de a megvalósítás sajnos nem az, ezért nagyon fontos a gyakorlás. Próbáljuk meg megfigyelni és élvezni a körülöttünk lévő egyszerű dolgok nyújtotta élményeket.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!