A legtöbbeknél nem jellemző, hogy egy évben többször mennének nyaralni. Így érthető módon, ha összejön a vakáció, szeretnénk abból a legtöbbet kihozni. Igen ám, csakhogy ez nem mindig jön össze. Egy korábbi felmérés szerint a nyaralók fele fáradtabban tér haza az utazásról, mint ahogy elindult…

Mi ennek az oka és mit tehetünk azért, hogy a nyaralás tényleg nyaralás legyen?

A Psychology Today összegyűjtötte, hogy mire ajánlott nagyobb hangsúlyt fektetni a vakáció során.

Először is aludjunk eleget. Hiszen az alvás során gyarapodik az agysejtek száma, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a vakáció alatt. Persze azért túlzásba se vigyük az alvást. Nyolc óra elegendő lehet.

Tölts időt az ételek élvezetével! Az étel több egyfajta “üzemanyagnál”. A jó étel boldogságot szerez. Ha utazol, kóstolj meg olyan ételeket, amiket máskor nem ettél. 

Váltogasd a fizikai is a mentális aktvitásokat (FAR)! Ha így teszel, az agysejtek növekedni fognak. Ha mozogsz – túrázol, kerékpározol, futsz – megteremted a feltételeket ahhoz, hogy az agysejtek növekedni tudjanak. Ami – ahogy arra fent utaltunk – a pihenő fázisban illetve alváskor megy végbe.

Menj a szabadba! Kutatások igazolják, hogy a természetben való időtöltés javítják a hangulatot. Különösen az olyan helyek, ahol erdő és víz is található.

Ne kezeld a nyaralást projektként. Az, ha túlmenedzseljük az utazást, sokat ronthat az élményen. Legyél kicsit spontán és vállalkozz új, esetleg váratlan dolgokra is. Fontos, hogy megtapasztalj új élményeket.

Tölts időt más emberekkel! Beszélgess helyiekkel, ismerd meg a környéket. De társulhatsz közös programokra más utazókkal is.

Tedd ritmusossá a napjaidat! Érdekes dolog, de a ritmus boldoggá tesz. Úgy mint a FAR, azaz a fent már említett fizikai és mentális aktvitás váltogatása. Hasonlóképpen legyen ritmusa a kirándulásnak, a strandolásnak és úgy általában az egész napnak.

Próbálj ki új dolgokat! A nyaralás alatt legyen legalább egy olyan program, amilyenen még soha nem vettél részt. Nem kell extrém dolgokra gondolni. Lehet az újdonság egy erdőfürdőzés vagy épp a nordic walkingozás gyakorlatának elsajátítása, esetleg egy elektromos biciklivel teljesített túra.

A tervezés tehát fontosabb, mint gondolnánk. Ahhoz valóban feltöltődés legyen a nyaralás, nem elég csak elutazni valahova. Szükséges a tudatos hozzáállás és a programokon való részvétel, az élménygyűjtés.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük