Az elmúlt évtizedekben a turizmus hatalmas szeletet hasított ki magának a globális gazdaságból, nem kevesebbet, mint a GDP 10 százalékát. Sokaknak az idegenforgalom jelenti a megélhetést, gondoljunk csak a népszerűbb célpontokra. 

Ezen pedig nincs is mit csodálkozni, hiszen eljutni A-ból B-be, akár a világ egyik pontjáról a másikra is, ma már meglehetősen egyszerű dolog, ráadásul bárki számára elérhető. Így hát egyre többször kelünk útra, amiből mindenki, azaz az utazó és a vendéglátó fél is sokat profitál. 

Elmondható, hogy nemzetközileg a legkedveltebb úticél Európa, de Ázsia is szorosan a nyomában van. 

No, de mi a helyzet velünk, magyar utazókkal? Mi hova, mikor, miért, kivel megyünk nyaralni a legszívesebben? Tarts velünk, és megtudod a választ!

A pihenni vágyók 64 százaléka elsősorban belföldön foglal, míg 36 százaléka dönt úgy, hogy külföld felé veszi az útirányt. Ezen belül a legnépszerűbbek a horvát, az olasz, a török, a spanyol és a német üdülőhelyek. 

Testi-lelki feltöltődésünket az szolgálná leginkább, ha évente akár többször is eljutnánk nyaralni, még akkor is, ha a hosszabb, nyári vakáción kívül ezek az utazások javarészt csak egy-egy néhány napos hétvégét is jelentenének. Ezzel szemben mi kevesebbszer utazunk, de akkor hosszabb időtartamra indulunk, az idejét tekintve pedig ezt legtöbbször a főszezonban tesszük.

Ugyan egyre nagyobb divat, hogy valaki egyedül indul útnak, mi viszont többnyire a családdal vagy az élettársunkkal töltjük a legszívesebben a pihenésre szánt napokat.

Az ár sem mindegy természetesen, hiszen szeretünk spórolni. A korai jegyvásárlással vagy foglalással nem keveset takaríthatunk meg, emiatt érdemes előre gondolkodni. Így pedig egy-egy útra átlagosan nagyjából 155 ezer forintot költünk. 

De spórolni azzal is tudunk, ha magunk szervezzük a nyaralásunkat, amit általában így is teszünk. Ezzel pedig a spóroláson túl az igényeinket is jobban ki tudjuk elégíteni.

 Összességében elmondható, hogy nyitottak vagyunk az új helyekre, és a legtöbbünknek még mindig a passzív pihenés jelenti az igazi kikapcsolódást. Azaz 59 százalékunk a tengerpartot választja, majdnem 28 százalék megy szívesebben várost nézni, míg a pihenés aktív formája a nyaralni indulók mindössze 13 százalékának jelent pihenést.

Végezetül egy nem túl bíztató adat: a nyaralni indulók 14 százaléka nem tudja vagy talán nem is akarja maga mögött hagyni a munkát még ezekre a napokra sem, és bizony a szabadság alatt is szorgalmasan dolgozik.

Ha megfogadod a tanácsainkat, és te a nyaralás alatt messze elkerülöd a munkát, akkor garantáltan kipihenve, feltöltődve, tele energiával vághatsz neki majd a következő időszaknak. Ehhez kapcsolódó korábbi bejegyzésünk itt.

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük