A mai rohanó világban könnyű lehet belefeledkezni a mindennapok nyüzsgésébe. Gyakran elfelejtünk időt szakítani magunkra, ami kiégéshez és kimerültséghez vezethet. A nyaralás az egyik módja annak, hogy szünetet tartsunk a mindennapokban és felfrissítsük az elménket és a testünket. De hány nyaralásra van szükségünk egy évben? És mi a helyzet a gyógyfürdőkkel és szaunákkal? Segíthetnek ezek a gyors regenerálódásban? Derítsük ki! 

Hány nyaralásra van szükséged? 

Ajánlott, hogy mindenki évente legalább két hét szabadságot vegyen ki a munkából. Ez elegendő időt ad a szervezetednek a pihenésre, a feltöltődésre és az újraindításra. Ennyi pihenés elvileg elegendő ahhoz, hogy felfrissülve térjünk vissza a munkába. Persze a két hétnél hosszabb szabadság is előnyös lehet. Bár erre ritkán van lehetőség… Ha mégis van rá mód, ezt az időt az otthontól jó távol töltsük. Ismerjünk meg új kultúrákat és szerezzünk új tapasztalatokat. 

Ha “csak” kevés idő van feltöltődni.

Amennyiben nincs elég szabadnapunk, vagy egyszerűen nem engedhetünk meg magunknak egy komolyabb utazást, akkor irány a gyógyfürdő és a szauna. Mivel ezek a kikapcsolódási módok nyugtatóan hatnak és viszonylag gyors regeneráló hatásukról ismertek, effektív kikapcsolódási módnak tekinthetők. Mivel a szauna és a termálvizes fürdőzés is serkenti az endorfinok (a boldogság hormonok) termelődését, rendkívül hatékonyan előidézhetik a relaxációt. Ugyanakkor a forró vízben való elmerülés bizonyítottan mérsékli a stressz-szintet, valamint javítja a vérkeringést, ami segíthet a fizikai aktivitás utáni izomregenerációban. Vagyis egy kiadós wellness mentálisan és fizikailag is feltölt. 

Mindannyiunknak szüksége van tehát arra, hogy időnként elszakadjunk a mindennapoktól. Évente legalább két hét szabadság mindenkinek ajánlott a mentális egyensúly fenntartásához. Persze előfordul, hogy nincs elég szabadnap vagy gyors feltöltődésre van szükség. Ilyenkor irány a gyógyfürdő, ahol akár néhány óra alatt is képesek lehetünk feltöltődni annyira, hogy a következő szabadságig eredményesen küzdjünk meg a hétköznapi kihívásokkal. 

Te már tervezed az évi pihenéseket? Válaszd Sárvárt! Akár hosszú vakációról, akár rövid feltöltődésről van szó, a fürdőváros kiváló úticél.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!