Azok az emberek, akik sokat használják a közösségi médiát, jellemzően stresszesebbek a nyaralás alatt. Szokatlanul hangzik az összefüggés, de sajnos igaz. És ezt kutatási eredmények is alátámasztják. De mi az ok?

Leginkább az, hogy a mások által megosztott tökéletes nyaralási élményeket hajszoljuk. És mivel ez nekünk nem jön össze, vagy csak nagyon nagy erőfeszítés árán, ezért stresszesek leszünk.

Nézzük kicsit részletesebben!

Az emberek gyakran mások tökéletesnek tűnő nyaralási élményeivel hasonlítják össze a sajátjukat. A közösségi média tele van olyan posztokkal és képekkel, amik a nyaralások ragyogó oldalát mutatják, és ezek az ideálisnak látszó pillanatok könnyen belevezetik az embereket az összehasonlítás csapdájába. Az elvárt „tökéletes nyaralás” képe összehasonlítva a saját tapasztalatokkal szorongást és elégedetlenséget válthat ki.

Ez a jelenség a társadalmi összehasonlítás elméletével is összefüggésbe hozható. Az emberek hajlamosak másokhoz viszonyítani a saját helyzetüket és az elért eredményeiket, és ez a nyaralás során sem kivétel. Amikor mások tökéletesnek látszó nyaralási élményeit látjuk a közösségi médiában, könnyen hajlamosak vagyunk megkérdőjelezni a saját nyaralásunk “minőségét”. És ez stresszt okozhat!

Az említett kutatás eredményei felhívják a figyelmet arra, hogy a közösségi média használata hatással lehet az élményeinkre és a stressz szintünkre a nyaralás alatt. Fontos tudatosítani, hogy a közösségi média posztok csak egy töredékét mutatják meg más emberek valóságos életének, és nem szabad túlzottan összehasonlítani a saját nyaralásunkkal.

Az önreflexió, az elvárások csökkentése és az élvezetekre történő összpontosítás segíthet elkerülni a felesleges stresszt a nyaralás során.

Ezt tudatosítsuk, és csak a saját élményeinkre koncentráljunk, ne mások nyaralását próbáljuk megélni.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük