A modern világban úgy érezhetjük, hogy nincs időnk megállni és egy nagy levegőt venni. Folyamatosan rohanunk az egyik feladatról a másikra, és közben ritkán jut időnk önmagunkra. Ami nem igazán jó irány. Tanulmányok azt mutatják, hogy a munkahelyi szünet nem csak tanácsos, hanem egyenesen kötelező. Leegyszerűsítve: ha nem utazunk, megbetegedhetünk.

És nem csak mentális értelemben. A kutatások szerint már egy vagy két nap utazás után is jelentős stressz csökkenés érhető el. Ami a lelki jóllét mellett a fizikai egészségre is hatással van.

Mindezt egy néhány évvel ezelőtt készült átfogó kutatás is bizonyítja.

Eszerint azoknál a nőknél, akik hatévente vagy ritkábban mentek nyaralni, jelentősen nagyobb volt a szívroham vagy a szívkoszorúér okozta halálozás kockázata, mint azoknál, akik évente több mint kétszer mentek vakációzni. Hasonlóképpen azoknál a férfiaknál, akik nem mentek évente egyszer nyaralni, 20 százalékkal volt magasabb a halálozás kockázata. Ezen belül körülbelül 30 százalékkal volt magasabb a szívbetegségből eredő halálozás kockázata azokhoz képest, akik évente egyszer elutaztak. Vagyis a szív igencsak hálás lehet azért, ha utazunk…

Nyilvánvaló tehát, hogy a fizikai jóllétünkhöz éppúgy elengedhetetlen egy kis szabadság, mint a mentális egészségünkhöz.

Szóval nem kérdés: mindannyiunknak szüksége van időnként egy kis szabadságra – ez elengedhetetlen a jó mentális és fizikai egészség megőrzéséhez! Ne félj tehát kivenni azt a jól megérdemelt szabadságot; ez segíthet megelőzni a későbbi betegségeket. Ráadásul az előnyök szinte azonnal jelentkeznek, a mentális hatásokat egyből érezni fogod. Úgyhogy miért ne kelnél már most útra?

Irány Sárvár!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!