Aki utazott már gyerekekkel nyaralni, az pontosan tudja, hogy legyen szó bármilyen csemetéről, mindenekelőtt az ő igényeiket kell szem előtt tartani, hiszen adott esetben egy éhes csecsemővel, egy fáradt kisgyermekkel vagy egy dacos kamasszal nem igazán lesz pihentető a nyaralásra szánt idő.

Egy utazás a gyermek számára igazi látókör tágító élmény lehet. Új impulzusok, ételek, látnivalók, illetve a családtagokkal töltött minőségi idővel többet adunk a gyermekeinknek, mint azt gondolnánk.

Ugyanakkor mindez szülőként igencsak megterhelő lehet. Figyelnünk kell a beosztásokra, szerveznünk, pakolnunk kell, valamint le kell küzdenünk a számos elénk gördült hirtelen akadályt is.

De hogyan is utazhatunk könnyebben gyerekkel? Ebben a sorozatban ehhez szeretnénk segítséget nyújtani nektek. Elsőként nézzük csak, hogy hogyan foglaljuk le őket.

Várod a családi vakációt, de abban is biztos akarsz lenni, hogy megfelelően lekötöd a fiatalabbakat is Ehhez különböző stratégiákra lesz szükséged – minden korosztályhoz más és másra.

Először is, ha végre eljutunk nyaralni, eleve olyan helyet keressünk a kikapcsolódásra, ahol a kisebbek számára is gondoskodnak programokról, különböző foglalkozásokról, és az sem utolsó szempont, ha van gyermekmegőrző szolgáltatása a helynek. Íme, egy-két tipp Sárvárról.

De nézzük csak meg korosztály szerint, miképp boldogulhatunk a kérdéssel.

Csecsemőkkel utazni a legkönnyebb. Körülbelül kétéves korig egészen egyszerű lekötni őket, viszont ebben a korban még különösen igénylik a jelenlétünket.

Figyeljünk arra, hogy nyaraláskor is próbáljuk meg tartani az otthon jól bejáratott étkezési és alvási szokásaikat. De hozzuk el a kedvenc játékait és könyveit is, ha pedig még nem indult el, akkor is tegyük le, például egy szőnyegre, s engedjük, hogy ő is szabadon felfedezzen.

Kisgyermekek esetében figyeljünk, hogy az energiáikat jól le tudjuk kötni, például játszótéren, uszodában, strandon, – valamint arra, hogy azokat újra fel is tudjuk tölteni.

Ha viszont már iskoláskorú gyermekekről van szó, akkor adjunk nekik szabadságot, de emellett segítsük is őket. Ne azt mondjuk, hogy foglalják el magukat, hanem vázoljunk nekik alternatívákat, melyekből választhatnak.

A tiniknek pedig engedjük meg, hogy saját maguk is tervezhessenek. Hagyjuk, hogy maguk választhassák meg, mit szeretnének.

Ha mindezt megfogadod, akkor meglátod, gyerekekkel utazni, nem is annyira fárasztó dolog. És így a család összes tagja nagyszerű élményekkel térhet majd haza a nyaralásból.

A sorozatunk következő részében az ideális úticél kiválasztásához adunk tippeket.

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük