Kevesen gondolunk rá, de a nyaralásra is rá kell hangolódni. Ha nem szeretnénk, hogy az elutazás után, a vakációból menjen el idő a lelassulásra, érdemes lehet foglalkozni a kérdéssel. Mit jelent ez?

Leginkább azt, hogy az elutazás előtti napokat nem zsúfoljuk túl különféle teendőkkel. És ez vonatkozik a munkahellyel kapcsolatos feladatokra és a nyaralás előkészítéséhez kapcsolódó teendőkre egyaránt. Amit lehet, próbáljunk meg időben elrendezni.

Azok, akik nem így tesznek, általában sokkal kevésbé tudnak ellazulni a nyaralás alatt. Gondoljunk csak bele: ha a megérkezés után kell még foglalkozni a lelassulással is, az mennyi értékes időt vihet el.

Legyünk inkább tudatosak, és próbáljunk meg minden teendőt időben elvégezni. Így a stressz is általában kisebb. 

Konkrétan mivel töltsük a nyaralást megelőző napokat?

A nyaralás előtti pár napban csökkentsük a munkaterhelést és a kötelezettségeket. Ezzel lehetőséget adunk magunknak a mentális és fizikai relaxációra. Ideális esetben ezekben a napokban szabadidőt tervezhetünk, kényeztethetjük magunkat, és olyan tevékenységeket végezhetünk, amik feltöltődést és nyugalmat eredményeznek.

Az aktív pihenés, a sport általában segít. Ezzel könnyen elszakadhatunk a mindennapi rutintól, és az energiaszint is növekszik. Plusz erősödik a pozitív gondolkodás.

De segíthet a digitális detox is. Próbáljuk meg napról napra csökkenteni a digitális eszközhasználatot. Így mire elérkezünk az induláshoz, már nem érzünk igényt arra, hogy állandóan a telefonon érkezett értesítéseket nézzük. Ezáltal a munkahelyi stressz-szint is jelentősen mérséklődik.

Nagyon lényeges továbbá a pihentető alvás. Ha ez összejön, már nagyon sokat tettünk a lelassulásért. És ugyanez a helyzet a tudatos létezéssel is. Azzal, hogy megtanítjuk magunkat a jelen pillanatban való létezésre, az indulás idejére képesek lehetünk elengedni a munkával kapcsolatos zavaró gondolatokat. 

Összegezve: A nyaralás hatékonyságának növelése érdekében fontos időt szakítanunk a lelassulásra. Ha van lehetőségünk pár nap szabadságot kivenni az indulás előtt, tegyük meg. Így biztosan át tudunk állni “pihenés üzemmódba”. Vagyis a nyaralás élménye jóval nagyobb lehet, mintha csak gyorsan útra kelnénk, és a helyszínen próbálnánk meg akklimatizálódni.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!