A nyaralás nem csak nyaralás. Egyfajta terápia is. Ha jól választunk úticélt és tényleg sikerül kikapcsolódni, a szervezet nagyon hálás lesz.

És most nem csak a stressz mérséklésére gondolunk. Kutatások szerint ugyanis a nyaralás a szívbetegségek kockázatának a kialakulását is csökkenti. Egészen pontosan a magas vérnyomásra, a magas vércukorszintre is jótékony hatással van. Amikről köztudott, hogy óriási a szerepük a szívbetegségek kialakulásában. Ráadásul minden egyes nyaralással tovább csökken a kockázat. Felmérések szerint minden plusz nyaralás negyedével csökkenti a metabolikus szindróma kialakulásának a kockázatát.

Egy másik kutatásban összesen 12 ezer olyan középkorú férfit vizsgáltak, akiknél magas volt a szívbetegség kockázata. Kiderült, hogy akik évente több alkalommal is nyaraltak, kisebb valószínűséggel haltak meg szívrohamban és más szív- és érrendszeri probléma kialakulásának a következtében.

De nem csak a szív, hanem az agy is meghálálja azt, ha elmegyünk nyaralni. Amikor vakációzunk, például a megszerzett tudás is elmélyül. Sokszor az a bizonyos “aha” pillanat a nyaralás közben, az ellazuláskor jön meg. Ezért van az, hogy pihenés közben jobban látjuk az összefüggéseket és egyes problémákra is könnyebben találunk megoldást. Persze nem csak a kreatív gondolkodás fejlődik a nyaralás alatt.

Ilyenkor elillan a feszültség is. Az Amerikai Pszichológiai Társaság által közzétett tanulmány eredményei szerint a szabadság csökkenti a stresszt azáltal, hogy eltávolítja az embereket azoktól a tevékenységektől és környezeti tényezőktől, amelyeket a szorongással társítanak… 

A vakáció tehát több egy kötelező éves utazásnál. Ha jól szervezzük és valóban el tudunk lazulni, nagyon sokat hozzátehet az egészség megőrzéshez.

Te is olyan úticélt keresel, ahol minden adott a teljes kikapcsolódáshoz? Térképezd fel a sárvári kínálatot itt! 

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!