Indul az év legstresszesebb időszaka. A szeptember ugyanis a legtöbb ember számára meglehetősen megterhelő hónap. A tanulmányok szerint ilyenkor jóval többen érzik az átlagosnál feszültebbnek a mindennapokat. A nyárhoz képest legalábbis sokkal több a kihívás – állítják a felmérések résztvevői.

Nem véletlen tehát, hogy a szeptembert olykor “stresstembernek” is nevezik.

De mi az ok, miért nyomasztóbb a szeptember, mint mondjuk az augusztus?

A legfőbb ok, hogy vissza kell térni a munkahelyi rutinhoz. A nyári szabadságolós, emiatt lazább időszak után újra jön a pörgés. Illetve indul az iskola is, ami a családosok számára szintén egy nehezítő tényező.

Plusz ott az időjárás. Szeptemberben általában már borongósak a nappalok, több a csapadék és a hőmérséklet sem mindig a legkellemesebb. Illetve az nappalok is rövidebbek…

Ez azonban még csak a “bemelegítés”.

A kutatások szerint a szeptember csak a kezdet.

Ahogy csökken a napsütéses órák száma és haladunk a tél felé, a stressz-szint a szeptemberi 5,3 százalékról 6,5 százalékra emelkedik. És ez még mindig nem a maximum. Kutatók úgy találták, hogy karácsony környékére a stressz-szint megduplázódik, egészen pontosan eléri a 14 százalékot. Sőt, a borongós téli estéken ez a szám akár 15 százalék is lehet.

Vagyis a szeptember még nem is olyan megterhelő… A tapasztalatok szerint ilyenkor indul a feszültség hullám, ami decemberben tetőzik. 

És ezt érdemes tudatosítani. Ugyanis ha nem foglalkozunk a hétköznapi feszültség ellensúlyozásával, könnyedén jelentkezhetnek kellemetlen tünetek. Úgy, mint az érintettek 70 százalékánál: alvászavar, álmatlanság, nyugtalan láb szindróma és rémálmok. A többség sajnos küzd ezekkel a stressz miatt. Nem beszélve a napközbeni kedvetlenségről, a motiváció csökkenéséről és az általános jóllét hiányáról – ami szintén betudható a stresszes élethelyzeteknek.

Szóval csak tudatosan! Ha van rá lehetőséged, iktass be egy-egy stresszűző programot a dolgos hétköznapok közé. Gyere el mondjuk Sárvárra, és merülj el a kellemesen meleg gyógyvízben. És persze a szaunázást és a természetközeli programokat se hagyd ki!

Mindenkinek szüksége van időközönként egy kiadós kikapcsolódásra!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük