A szaunázást legtöbben csak stresszűzésre vagy egyszerűen felmelegedésre használják. Pedig az immunrendszer aktivizálása miatt is érdemes időközönként izzadni egyet. Ha máskor nem, legalább egy wellness hétvége alatt.

Ahogy a Házipatika.com is írja: a meleg levegő hatására felgyorsul a vérkeringés, ami miatt izzadni kezdünk. Az izzadással pedig távoznak a méreganyagok, azaz aktivizálódik a szervezet öngyógyító képessége. De ez csak egy dolog. Szintén itt írják, hogy a szaunázáskor a szervezetben endorfin termelődik, ezáltal megszűnik bennünk a feszültség. Ami hatással van az alvásunk minőségére is. Viszont a szaunázás csak az első lépés. A “kúra” akkor lesz teljes, ha az izzadás után hűtőfürdőt is veszünk. Vagy legalább egy hideg zuhanyt. Az erek összehúzódása és kitágulása ugyanis kondicionálja  a keringést, regenerálja az ereket, ezáltal az egész szervezetet. De ne felejtsük el azt se, hogy szaunázás és a hűtőfürdő kombinációja feszesíti és fiatalítja a bőrt.

De talán nem ez a legfontosabb hatása a szaunázásnak télen. Sokkal többet jelent, hogy segít ellazulni a karácsony előtti feszültebb időszakban és a szervezet immunrendszerének aktivizálásával ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben.

Ezért ha tehetjük, még a tél elején szaunázunk egy nagyot! Ha máskor nem, legalább a két ünnep között aktivizáljuk így a szervezetünket. Hasonlóan pozitív hatása lehet egyébként egy sószobás kezelésnek is. Erről itt írtunk. Azt pedig itt nézheted meg, hogy Sárváron a fürdőn kívül még melyik szállodában szaunázhatsz.

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük