A szaunázás akkor is élmény, ha csak magunk vagyunk a kabinban és a belsőnkre figyelve relaxálunk, koncentrálunk arra, hogy az izzadással minél több méregtől szabaduljunk meg. Ez rendkívül kellemes dolog, de ezzel még nem hoztuk ki a maximumot a szaunázásból. A szaunamesterek segítségével ugyanis az alapélmény tovább fokozható. Kíváncsi vagy, hogyan?

A szaunamester vezényli a szaunaszeánszokat. Gyakorlatilag egy koreografált előadást tart. Sokszor valamilyen tematikus show-val szórakoztatja, instruálja a szaunázókat. Aminek természetesen része az illóolaj használat. Ezt a szaunamester az izzó kövekre önti, ami a vízzel együtt párává válik. Ezt a gőzt a törölközőjével – gyakran egészen akrobatikus mozdulatokkal – tereli a szaunázók felé. Akik a bőrükkel érintkező hűvösebb levegő hatására egészen különleges – jó értelemben borzongós – élményt élnek át.

Persze a szeánsz nem merül ki ennyiben. Van, hogy a szaunázók sóval dörzsölik be magukat vagy egymást. De gyakori a gyógynövényes, az olajos és a mézes kényeztetés is. Ami egyben bőrradírozás és bőr hidratálás egyaránt. Illetve van, hogy nyírfa virgáccsal kíméletesen megütögetik a szaunázók a bőrfelületüket. Így okozva vérbőséget és erősítve a méregtelenítő folyamatokat. 

Mondhatni, minden szaunaszeánsz egyedi

Egy szaunaszeánsz egyébként legfeljebb negyed óráig tart. Ugyanakkor, ha valaki megterhelőnek érzi a magas hőmérsékletet, közben nyugodtan felállhat és elhagyhatja a szaunát. Nem illetlenség. Azt viszont nem javasoljuk, hogy fürdőruhában vegyél részt a szeánszon. Ha a meztelen szaunázástól tartózkodsz, szaunalepedőt vagy törölközőt nyugodtan teríthetsz magadra. Viszont a fürdőruhát inkább mellőzd. 

Miért szaunázzunk meztelenül? Ebből a postunkból kiderül.

Szaunaszeánsz a legtöbb fürdőben, így a Sárvár Gyógy- és Wellnessfürdőben is rendszeres. Hétvégente, kiemelt időszakokban tematikus szaunázásra várják a vendégeket. De a nagyobb szállodák is tartanak szeánszokat. A Spirit Hotelben például több díjnyertes szaunamester is gondoskodik arról, hogy extra élmény legyen a wellness alatti szaunázás. 

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük