Az utazás és a stressz sajnos kéz a kézben járnak. Szóval ne érezd magad rosszul amiatt, ha te is feszült vagy a nyaralás előtt. Főleg, hogy ezen lehet változtatni.

A bizonytalanság, a megszokott rutinból való kizökkenés ijesztő lehet. Azoknak főleg, akik az állandóságot szeretik, és inkább távol tartják magukat a spontán dolgoktól. A félelem azonban leküzdhető. Általában egyébként az indulást követően a legtöbbeknél meg is szűnik. A kutatások szerint ugyanis a tervezés időszaka az, amikor az átlagnál feszültebbek vagyunk. Az indulás és a megérkezés már csak izgalmat hoz. Erre az időre szinte minden “kiegyenesedik”. 

A felmérések adatai alapján a nyaralás miatt stresszelők többsége a tervezés időszakában feszült. De mi miatt aggódunk?

Főként az anyagiak miatt, de az is feszültté tehet minket, hogy sikerül-e minden szükséges dolgot elpakolni. Illetve az időjárás is komoly stresszt kiváltó tényező. Plusz a váratlan helyzetek is ide sorolandók…

Egyébként mindez, azaz az utazás előtti feszültség valamelyest természetes. Ettől függetlenül tudjuk, hogy nem a legkellemesebb érzés. Szóval ha téged is stresszessé tesz az utazás, próbáld ki, hogy a lehető legjobban felkészülsz. Kezeld projektként a vakációra való ráhangolódást. Azaz gyűjts információkat az adott helyszínről, készít jegyzeteket. Írj költségvetést és hozz létre ellenőrző listákat. Jegyezd le, hogy mit kell elintézni, mit kell elpakolni és milyen programok azok, amiken szeretnél részt venni. Plusz gondold végig, hogy valójában mi az, ami stresszel. Sokan csak azt érezzük, hogy idegesek vagyunk, de nem megyünk utána annak, mi is tesz minket feszültté. Ha ezt kiderítjük és felkészülünk rá, egészen másként indulunk el otthonról. Illetve – a listáknak hála – mindig tudunk végezni megnyugtató ellenőrzéseket.

És ha már ott vagy… 

Ahhoz, hogy a nyaralás alatti időszak se legyen feszült, ugyancsak fontos a tudatosság. Erről már korábban írtunk. Ebben a postunkban öt tippet adunk ahhoz: “Hogyan lesz teljes feltöltődés a nyaralásból?

Szóval, ha stresszelsz a nyaralástól, egyáltalán ne érezd magad furcsán, rengetegen vannak így. Ez azonban nem jelenti azt, hogy bele is kell törődni. Áldozz inkább több időt a felkészülésre, és így nagyon sok felesleges feszültségtől kímélheted meg magadat. 

Ha pedig jól csinálod, akár még extra élményhez is juthatsz. A Cornell Egyetem 2014-es tanulmánya szerint az utazásra való várakozás alapjáraton boldoggá tesz minket. Az, ha a jövőre gondolunk és tudjuk, hogy jó dolgok várnak minket, az önmagában feldobja az embert. Vagyis ha áldozunk a felkészülésre, az utazási élmények begyűjtése már otthon elkezdődhet.

Szóval csak tudatosan a tervezéssel!

Spirit Hotel Thermal Spa ***** superior – Luxus kényeztetés Sárváron

Élményteli pihenés, egyensúlyteremtés és egészség a gyógyító- és kényeztető vizek ölelésében. Mindez...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Park Inn by Radisson Sárvár – Családosoknak az egyik legjobb választás

A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdővel átjárható szálloda nem véletlenül a családosok egyik...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

VitalMed Hotel – Foglalj szállást a fürdő saját szállodájában!

A szobáktól csak pár lépést kell megtenni a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő...

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Atmoszféra apartmanok

Válassz szállást az Atmoszféra apartmanok kínálatából! Az aktuális ajánlatokért irány a szállás weboldala!

Nézd meg az ajánlat részleteit!

Thermál Sárvár – Garantált relax

Szabadtéri gyógyvizes medencékben való fürdőzés a sárvári arborétum fáinak árnyékában. Sok más...

Nézd meg az ajánlat részleteit!